Bästapresenten.se

Present till pappa

Letar du efter den perfekta presenten till pappa? Pappa är världens bästa! Han är superhjälten som höll i kvastskaftet när du lärde dig cykla, skrämde bort monstren under sängen, hämtade dig på stan tidigt på morgonen, bar den tyngsta lasten när du flyttade hemifrån och mycket, mycket mer. Därför vill vi ge pappa en gåva som visar att vi uppskattar allt han har gjort och fortsätter att göra. Men vad är det? Att hitta den perfekta presenten till pappa till jul, födelsedag eller fars dag är ofta en utmaning, särskilt eftersom de flesta pappor sällan vill ha något.

Här är några presentidéer till din pappa, oavsett om det handlar om kulinariskt, ett äventyr eller ny utrustning.  Om han är mannen som har allt, eller om han bara är en typisk pappa som aldrig vill ha något annat än strumpor, har vi idéer till födelsedagspresenter till pappa, presenter till den nya pappan och presenten att ge bara för att han är världens bästa pappa.

Filter

Presentidéer till pappa

Upplevelsespresenter till pappa

Behöver pappa komma ut och uppleva något nytt? Eller är han mannen som redan har allt? Då är en äventyrsgåva den perfekta idén. Vare sig han gillar action och bensin, älskar mat eller behöver lite skötsel har vi idéer till en äventyrlig present till pappa.

Vad sägs om att ge pappa en upplevelse som han aldrig kommer att få uppleva och uppfylla även de vildaste pojkdrömmarna? Till exempel en provkörning i en av världens mest kända sportbilar: Ferrari. Bilen, som har en topphastighet på över 300 km/h och kostar nästan 5 miljoner pund.  Eller vad sägs om en paintballkamp – i en stridsvagn! Han kan också provköra på en Formel 1-bana eller vara stuntman för en dag – det är något som får adrenalinet att pumpa hos vem som helst!

Är din pappa intresserad av höjder? Då är den perfekta presenten en upplevelse högt ovanför marken. Överraska honom med en tur i luftballong 500 meter över marken, ett tandemhopp eller en helikoptertur. Möjligheterna är oändliga och vi har något för alla.  

Om du vill ge pappa en upplevelse för livet är ett ökenrally i Dakar eller en tvådagarsresa på isflaket vad du söker. Han kommer aldrig att glömma det!

Om din pappa vill ha en lugnare och mer djupgående upplevelse är en spännande föreläsning eller vinprovning ett bra alternativ. Du kan också köpa en plats för dig själv och skapa minnen tillsammans som kommer att hålla hela livet. 

En kulinarisk gåva till pappa

Älskar din pappa mat (också)? Det sägs att vägen till en mans hjärta går genom hans mage, och du kan aldrig gå fel med en utsökt kulinarisk upplevelse!

Oavsett om han är en finsmakare som älskar att prova alla sorters viner, uppskattar en god gammaldags varmkorv eller vill prova något nytt, har vi idéer för en kulinarisk present till pappa.

Kanske borde han bjudas på en utsökt trerätters middag? Då har du också möjlighet att dubbla din goodwill och bjuda med mamma, så att dina föräldrar kan få en oförglömlig upplevelse tillsammans.  

Om din pappa är en ölentusiast är en ölprovning den perfekta presenten på fars dag, födelsedag eller jul.  Det är en upplevelse för alla sinnen, eftersom han förutom att smaka på många spännande ölsorter också får känna doften av humle och malt och lära sig mer om hur öl tillverkas.

Om din pappa är mer intresserad av klassiker som en skål med allt, varför inte ge honom en rundtur och låta honom bli galen i en korvbil? En timme. Två personer. En korvvagn att gå loss i = En rolig och annorlunda gåva till pappa som man säkert kommer att prata om länge!

Om din pappa föredrar att göra sin egen grej i köket kanske han vill unna sig lite ny utrustning, till exempel knivar som är knivskarpa, det ultimata grillsetet för grillning eller exklusiva vintillbehör – som du garanterat kommer att ha nytta av när han provar dem. Det finns lika många alternativ som det finns preferenser. Ta reda på vad din pappa tycker bäst om, så ser vi till att matcha det med den perfekta kulinariska presenten till pappa.

Prylar och prylar: rolig och praktisk present till pappa

En perfekt födelsedagspresent till din pappa kan vara en cool utrustning. Det är något som de flesta män älskar, men sällan ser sig själva spendera pengar på. Kanske behöver han fräscha upp sina köksredskap så att han kan göra några hemlagade läckerheter i köket, eller förnya innehållet i sin verktygslåda? Då har du en bra ursäkt för att komma hem och äta middag eller undvika att lämna tillbaka verktygen som du lånade för två år sedan och som du förmodligen har tappat bort. Och din pappa kommer säkert att bli nöjd med nya grejer!  

Det kan också vara en gåva till pappa som underlättar vardagen så att han kan koncentrera sig på det som är viktigt. En robotdammsugare är det enklaste sättet att bli av med en av de saker som de flesta människor hatar mest, nämligen att dammsuga, och du sparar mycket tid.  En högkvalitativ ficklampa eller en elektronisk parkeringsskiva är också självklara gåvor för mannen som älskar prylar och kan behöva hjälp på den praktiska fronten.

Om din pappa gillar att leka är nya ”leksaker” den perfekta presenten till pappa, till exempel en drönare som ni kan ha roligt med och skapa äventyr tillsammans. De flesta pappor älskar nya prylar och vi har idéer till utrustning för alla intressen!

En godbit till pappa 

De flesta pappor är dåliga på att skämma bort sig själva, så du kanske borde hjälpa din pappa lite grann? Har han någonsin provat en riktig rakning, där han sitter och blir bortskämd av en professionell frisör?

Om han gillar whisky är en läcker flaska en självklar gåva. Det är något som pappor sällan bjuder sig själva på, men som de kommer att älska att njuta av. Det finns oändliga varianter av whisky, så låt din pappa ta steget in i whiskyns spännande värld. 

Behöver den gamla skjortan som din pappa har haft på sig i flera år bytas ut? Då är ett presentkort på en ny skjorta som passar perfekt den perfekta presenten till pappa. Din mamma kommer säkert också att uppskatta det.

Parfym är något som män nästan aldrig spenderar pengar på själva, men som de flesta använder. Det är därför det kan vara en perfekt behandling. Det finns många alternativ: ska det vara den som verkligen luktar ”pappa” eller behöver han prova något nytt? I vilket fall som helst kommer han att bli glad över att du har tagit dig tid att välja ut en.

Finns det något trevligare än att gå på bio? En biografbesök kan också vara en perfekt present för att ge din pappa en trevlig upplevelse. Om du köper ett presentkort får din pappa en komplett bioupplevelse för två personer, med läsk och popcorn.  Allt han behöver göra är att bestämma vilken film han vill se. Då är det garanterat roligt!

Skämtarna kan vara många olika saker och om du har tillfälle har vi idéer till den perfekta skämtarpresenten till pappa.

Gåva till den nya fadern

Moderskapspresenter är inte bara för mammor, och allt fler köper moderskapspresenter till pappor. Mitt i blöjbytena och de sömnlösa nätterna behöver den nya pappan också lite skötsel eller en hjälpande hand. En elektronisk parkeringsskiva är en fantastisk present till pappa när han behöver hålla koll på barnet, blöjorna, leksakerna, barnvagnen och alla andra saker i och ur bilen så att han inte behöver komma ihåg den irriterande detaljen.  Hörlurar är också oumbärliga för den nyblivna pappan, så att han kan ta en paus från barnets gråt med lite musik i öronen eller ha händerna fria för att hålla kontakten med vänner även om han ständigt måste vagga ett spädbarn i sin famn.

Du kan också underlätta vardagen genom att ge pappa en praktisk present. Till exempel en robotdammsugare som tar hand om dammsugningen medan han tar en välförtjänt tupplur. Den kommer garanterat att ge poäng hos den nya mamman också!

Den nya pappan behöver definitivt komma ut och röra på sig, och en god stek eller ölprovning för två personer är det bästa sättet att göra det, så att han kan ladda upp lite innan han måste åka hem för att byta blöjor och ge flaskor, och han kommer definitivt att kunna leva på det under en lång tid. 

Den aktiva presenten till pappa

Är din pappa en riktig idrottsman eller behöver han en kärleksfull knuff från soffan? Då är presenten för en aktiv livsstil perfekt. Det kan vara några fantastiska träningskläder som gör det ännu roligare att vara aktiv – och en möjlighet att äntligen lägga ner de gamla träningsbyxorna.

Om han gillar mountainbike, varför inte bjuda honom på en fantastisk picknick med mountainbike? Om han också gillar prylar är en cykeldator den perfekta presenten till pappa, så att han kan njuta av en häftig utrustning och samtidigt hålla sig uppdaterad om sina mål.

Om du vill ha mer action är kitesurfing eller tandemhopp en perfekt idé och en upplevelse för livet – kanske till och med något ni kan göra tillsammans? Den aktiva pappan kommer garanterat att älska den.

Den personliga presenten till pappa

Vill du ha en unik och personlig present till din pappa som visar att du verkligen har ansträngt dig för att hitta den perfekta presenten till honom? Då har vi förstås en lösning för det också.

En presentkorg med alla din pappas favoritgodis är garanterat en välkommen gåva till pappa, och det syns tydligt att du har ansträngt dig för att hitta något speciellt för honom.  Den kan till exempel innehålla öl, vin, te, lakrits, choklad eller nötter – allt han gillar. Allt du behöver göra är att välja ut några av din pappas favoritgodis och sätta ihop dem i en vacker presentkorg till honom. Det är både enkelt och personligt och en säker favorit.

Vill du ta med din pappa på en vandring i minnenas spår? Då är en personlig fotobok den perfekta presenten till pappa. Det kan också vara en perfekt gåva från dina barn till deras pappa på till exempel fars dag. En fotobok med dina egna bilder och text är en riktigt fin och personlig present som säkert kommer att ge tårar i ögonen även på de mest hårda. Visa din pappa hur mycket era gemensamma upplevelser betyder för er och få dem förevigade i en vacker inbindning. Den är verkligen unik och perfekt för mannen som har allt.

Hitta rätt gåva till pappa

Pappor är några av de svåraste personerna att hitta en present till och ibland kan det vara frestande att bara köpa ett par strumpor – igen. Men när du vill ge din pappa något i gengäld för allt han har gjort för dig måste det vara något mer spännande och personligt. Oavsett om din pappa är aktiv, vinälskare, adrenalinjunkie eller något helt annat finns det en perfekt present för honom. Ta reda på vad som intresserar din pappa så har vi ett antal alternativ som passar honom. Du behöver inte ens gå till butikerna för att leta: vi har listat dem alla på den här sidan, så du kan sitta kvar i soffan och bläddra igenom vår lista med roliga, läckra och annorlunda idéer för en present till pappa. När du har hittat rätt kan du enkelt och bekvämt beställa den från ditt eget vardagsrum. Det blir inte lättare och du sparar mycket tid.