Bästapresenten.se

Present till mamma

Mamma är den bästa vi har. Den som alltid kommer när vi ropar. Den som älskar oss villkorslöst och oavsett hur många gånger vi fattar dumma beslut. Mamma tar hand om oss när vi har baksmälla, halsfluss och hjärtesorg. Mamma är den som alltid sätter sig själv sist och därför förtjänar hon det bästa av det bästa. Vi ger dig en guide till den perfekta presenten till din mamma.

Filter

Presenttips för mamma

10 anledningar att skämma bort din mamma:

 1. Din mamma har gett dig liv – behöver vi säga mer?
 2. Din mamma har utstått fler sömnlösa nätter med illaluktande blöjor och gråtande barn än du kan föreställa dig.
 3. Din mamma finns alltid där för dig – även när du hellre vill att hon ska lämna dig ifred och hålla tyst.
 4. Din mamma älskar dig villkorslöst – det är inte många andra som gör det.
 5. Din mamma kommer att bli dina barns mormor och hon kommer att vara den bästa av alla.
 6. Din mamma kommer när du ringer och jag är säker på att du (liksom alla andra) har utnyttjat detta någon gång.
 7. Din mamma har troligen åsidosatt sig själv och sina egna önskemål under hela den tid du och dina syskon har bott hemma – och du har förmodligen aldrig tänkt på det.
 8. Din mamma tar inte bara hand om dig, hon tar också hand om din pappa varje dag.
 9. Din mamma är den mest omtänksamma, kärleksfulla och starka person du känner.
 10. Din mamma skämmer bort dig om och om igen – nu är det dags att återgälda kärleken.

En anledning eller inte

Det behöver inte finnas en anledning till allting. Du kan enkelt skapa ett tillfälle själv. Därför behöver du inte vänta på din mammas födelsedag, mors dag eller julafton. Om du känner för att ge din mamma en present kan du komma förbi efter jobbet och bjuda dig själv på en kaffe. Du kan också överraska henne en tidig morgon med frukostbröd och en liten gåva, bara för att berätta hur mycket du älskar henne. Sådana små överraskningar i vardagen kommer garanterat att förgylla hennes annars tråkiga vecka. Du kan naturligtvis också vänta med att ge henne din gåva till ett speciellt datum, det är helt upp till dig.

Presentidéer till mamma

Det finns många ställen där du kan hitta inspiration till din present till mamma. Först och främst måste du bestämma dig för vilken typ av gåva du vill ge. Är det hennes födelsedag? Är det mors dag? Eller är det bara onsdag? Letar du efter en hemlagad present till mamma? Många faktorer spelar in när du vill hitta en personlig present till mamma. Hon är trots allt det bästa du har. Så det är förståeligt att du vill göra det extra med din gåva.

Sök inspiration på nätet

När du har bestämt dig för vilken typ av present hon ska få och frågat dig själv om det finns ett speciellt tillfälle eller inte, kan du börja leta efter inspiration och presentidéer till mamma. På webben hittar du snabbt en mängd nätbutiker som specialiserar sig på gåvor till olika familjemedlemmar och tillfällen. Du kan också försöka hitta några mammabloggar och få lite mer insikt i vad mammor faktiskt önskar sig. Här är det förstås viktigt att ta hänsyn till din mammas ålder. Om hon är i femtioårsåldern vill hon förmodligen inte ha samma saker som en 27-åring som just har blivit mamma. Försök då att undvika blogginlägg som handlar om en present till en nybliven mamma. Försök att hitta en som representerar din mamma väl och var kräsen.

Sök inspiration i livsstilsmagasin

Du kan också gå till din lokala tidningsbutik och köpa några av de många kvinnotidningarna. Livsstilsmagasin finns i alla storlekar och former. Det finns damtidningar för de allra yngsta, damtidningar för dem däremellan och damtidningar för de äldre och mogna kvinnorna. Det finns gott om inspiration att hämta här. 

Ge gåvan tillsammans med några få ord

När du ger din mamma gåvan, kom ihåg att bifoga ett kort. En gåva ska alltid åtföljas av ett kort som anger orsaken eller tillfället för gåvan. Det är inte bara en formalitet – många människor blir glada över att givaren har tagit fem minuter extra för att lägga till några ord till gåvan. I kortet till din mamma kan du räkna upp några av de många anledningarna till varför hon förtjänar en gåva!

Den ”enkla” gåvan

Det är ingen skam att välja en gåva som du inte behöver arbeta så hårt för att få tag på. Mammor har vanligtvis många intressen och saker som de bryr sig om. Därför krävs det inte alltid mycket för att göra dem lyckliga. Den enkla gåvan är den som du kan gå direkt till affären och köpa med en gång. Enkelt, eller hur? Bara för att en gåva är lätt att få betyder det inte att det är en dålig gåva eller att det inte finns någon tanke bakom den. Du kanske vet att din mamma har velat ha något länge och att det finns i den lokala smyckesaffären. Du kanske vet att hon har tittat på samma väska de senaste månaderna i skyltfönstret på gatan. Om du vill göra din mamma glad men inte har all tid i världen, välj en present som du vet att du kan få och som du vet kommer att göra henne glad.

7 ”enkla” presenter till mamma:

 1. Affischen Mother med söta och roliga citat från en mamma – kan köpas både online och i fysiska butiker.
 2. En fin stickad tröja för de kyliga kvällarna.
 3. En fantastisk kokbok med spännande tekniker – kanske hon börjar med inläggning eller bakning med surdeg.
 4. En presentförpackning med läckra krämer och andra hudvårdsprodukter.
 5. Ett fint smycke – är din mamma mer intresserad av guld eller silver?
 6. En underbar ny parfym.
 7. En ny weekendväska.

Den hemgjorda presenten

En hemlagad present till mamma är den mest personliga gåvan och kanske den som gör din mamma mest glad och stolt. Stolt, för det är vad hon har lärt sig att vara ända sedan du kom hem från dagis med en abstrakt teckning av dig själv, din mamma och din pappa och du berättade entusiastiskt om hur du hade ritat ett så fantastiskt vackert hus när du bara var fyra år gammal. Ja, din mamma kommer fortfarande att vara stolt över dig, oavsett hur vuxen du är.

Om du har tid att göra en hemlagad present till din mamma är det definitivt värt besväret. Din mamma kommer att bli förtjust när hon får reda på att du har tagit dig tid att göra en present till din gamla mamma.

7 Hemgjorda presenter till din mamma:

 1. En klippbok med foton från alla era stunder tillsammans – kom ihåg att det inte behöver vara perfekt.
 2. En trerätters middag med hennes favoriträtt i centrum – tänd ljusen och se sedan till att du har städat upp, det är trots allt din mamma som kommer på besök.
 3. En bild av er två förstorad på en duk.
 4. Ett brev där du berättar för din mamma hur mycket du älskar henne och varför.
 5. En del fin keramik har du målat själv – du kan försöka efterlikna Royal Copenhagen.
 6. Ett kuponghäfte med små tjänster – du kan till exempel klippa gräsmattan, ta hand om hennes växter, följa henne till frisören eller liknande.
 7. Hemlagad fylld choklad – glansig yta eller inte, din mamma kommer att bli glad!

Den roliga gåvan

Den roliga presenten till mamma kommer att få henne att skratta i hela rummet. Vet du vad som får din mamma att skratta? Det gör du förmodligen. Och skrattattacker med din mamma är några av de minnen som du kommer att vårda för alltid. Om du vill få din mamma att skratta kan du behöva tänka utanför boxen. Fler och fler nätbutiker specialiserar sig på gåvor som oftast är avsedda ”för skojs skull”. Det betyder att du kanske borde överväga att ge din mamma en gåva som hon egentligen inte kommer att använda till något annat än ett gott skratt. Roliga gåvor är fantastiska uppfinningar och en gåva behöver inte alltid vara seriös, praktisk och vacker.

Om du inte vet vad du ska köpa till mamma, har vi här en handfull roliga förslag.

5 roliga presenter till mamma:

 1. Ett svampodlingsset – vilken kvinna har inte drömt om att odla Karl-Johan på fönsterbrädan?
 2. En kattformad värmekudde.
 3. En dörrmatta med din mammas namn – den kommer att vara snygg framför din ytterdörr.
 4. En bok av Hella Joof – hennes ord får din mamma att le även på de tuffaste måndagarna.
 5. Ett vikbart badkar – din mamma kanske aldrig fick det badrum med det stora badkaret som hon drömde om. Du kan åtminstone ge henne ett bad som hon kan lägga ihop igen när hon är klar.

En gåva som kommer att bli ihågkommen för alltid

Om du vill att din mamma ska minnas din gåva för alltid, vad sägs om att ge henne en upplevelse som ni kan dela tillsammans? Upplevelsegåvor blir allt mer populära och det finns goda skäl till det. En erfarenhet ger minnen som du kan se tillbaka på resten av livet och beroende på vilken erfarenhet det rör sig om kan den vara både lärorik och yrkesmässigt berikande.

Hur ofta går du ut och ser världen tillsammans med din mamma? När tillbringade du senast ett par timmar med din mamma som inte handlade om tvätt, IKEA eller någon annan tråkig konversation över en kopp snabbkaffe? I våra hektiska liv är det lätt att glömma bort att avsätta tid för att umgås med de människor som betyder mest. Vardagen går snabbt förbi och helgerna försvinner innan du hinner se dig omkring.

Ge din mamma en upplevelse som gåva. En erfarenhet som hon kommer att dela med sig av till dig. Om ni inte vill planera en egen upplevelse tillsammans finns det gott om spännande och berikande upplevelser att ge bort i present. Du hittar dem både som lådor i fysiska butiker, men fler och fler webbplatser har också gett sig in på upplevelsemarknaden. Om ni vill, välj en upplevelse som ingen av er har provat tidigare – det kommer garanterat att få igång festen.

8 upplevelsepresenter för dig och din mamma:

 1. En kurs i gräddpapper – vem gör de vackraste och mest välformade gräddpapporna, du eller din mamma?
 2. En provdykning – kanske är det något hon alltid har drömt om.
 3. En makeover – det är naturligtvis inte menat som en vink, men hon kanske kommer att älska det!
 4. En matlagningskurs i det italienska eller asiatiska köket.
 5. En miniresa till en storstad i Europa – en perfekt present om du har flera syskon.
 6. Ett presentkort för en massage med varma stenar – eller en annan alternativ behandling.
 7. En baristakurs.
 8. En helikoptertur över närmaste storstad.

Den överraskande gåvan

Överraskningsgåvan är den som landar i brevlådan en tidig morgon eller väntar vid ytterdörren när mamma kommer hem. Om din mamma till exempel bor på andra sidan landet och du inte träffar henne så ofta av samma anledning kan det vara en bra idé att få en gåva levererad till hennes dörr. Med dagens teknik finns det många olika gåvor som du kan få skickade per post och levererade – och det supersnabbt dessutom!

Det finns inte bara många alternativ, utan det är också en speciell känsla att få en överraskning i brevlådan eller på dörrtröskeln. Oavsett om gåvan är stor eller liten kan du vara säker på att din mamma blir varm i hjärtat när hon upptäcker att det var du som skickade presenten till henne.

8 gåvor som du kan få levererade till mamma:

 1. En stor vacker blombukett – en klassiker som kan göra vilken kvinna som helst svag i knäna.
 2. En fotobok med alla era underbara stunder tillsammans.
 3. En presentkorg med specialiteter som du har valt ut – föredrar hon vin, lakrits, choklad eller alla tre?
 4. En kaffemugg eller annan utrustning med en bild på dig.
 5. Ett presentkort, vackert förpackat, till hennes favoritbutik – så att hon kan åka på en nöjesresa på stan själv.
 6. En livsstilsmagasin och en prenumeration – och du vet att hon kommer att bli underhållen i flera månader framöver.
 7. En goodiebag med hudvårdsprodukter – du är aldrig för gammal för lite privat välbefinnande.
 8. En flaska av hennes favoritvin eller en låda med hennes favoritchoklad.