Bästapresenten.se

Present till honom

Pojkvän, make, själsfrände, bättre hälft. Det kära barnet har många namn. Vi syftar förstås på det manliga könet och även om vi kvinnor är otroligt duktiga på att lägga energi och kärlek på att handla presenter, kan det ändå vara en utmaning att hitta en bra present till den vi bryr oss så mycket om. Som tur är finns det gott om inspiration och idéer att ta del av.

Till honom

Find den perfekte gaveidé

Filter

Presenttips till honom

Vad ska man ge till mannen som har allt?

Det kan vara svårt att hitta på en present till den person du älskar mest i världen. Ofta är det de som står oss närmast som vi har svårast att tänka på gåvor till, eftersom vi så desperat hoppas kunna göra dem lyckliga. Förväntningarna på oss själva kan ibland överskugga allt annat och i stället för att tänka enkelt, roligt eller romantiskt kan det sluta med att vi tänker för mycket på det. Och sedan blir vi besvikna ändå när vår gåva inte får den respons som vi hade hoppats på.

Vanligtvis krävs det inte mycket för att överraska en annan person, det handlar om att hålla fast vid den kärlek du har för den andra personen och följa din magkänsla. Och sedan kan du naturligtvis fråga dig själv om du själv skulle vara nöjd med det du har i åtanke.

Myten: Män bryr sig inte om gåvor

De flesta män skulle hävda att gåvor inte är särskilt viktiga för dem. Men män – liksom kvinnor – älskar uppmärksamhet och omsorg och det kan ibland vara lättare att visa genom en romantisk present till honom, en personlig present till honom eller genom små roliga gåvor till honom i en annars monoton vardag. Det är sant att män inte bryr sig om gåvor, men de bryr sig inte lika mycket om huruvida det är exakt vad de ville ha, om det är snyggt förpackat eller hur mycket det kostar. Vi kvinnor kan vara lite för bra på det.

Kvinnor har många fler önskemål

Kvinnor är lite lättare att tänka på gåvor till. De flesta kvinnor kommer snabbt att kunna svara på frågan: ”Vad vill du?” med en lång lista fylld av kläder, smycken, inredning, köksutrustning och allt möjligt annat. Av någon anledning känner kvinnor ofta att de saknar något, medan männen oftast är tvärtom.

Vissa män har några önskemål, men oftast kan det ta veckor innan de kommer tillbaka med ett enda önskemål, och då är det något så tråkigt som en deodorant eller ett skohorn. Något som de behövde häromdagen.

När ska du ge honom gåvor?

Förutom de vanliga födelsedags- och julklapparna finns det en stor skillnad mellan när du ger gåvor och vilka årsdagar du firar. Det varierar från relation till relation och det är också viktigt att båda parter är överens om när gåvorna ska ges. Annars är risken stor att någon blir besviken. Det är verkligen tråkigt att gå dit och tro att man kommer att få en gåva, bara för att upptäcka att den andra personen inte ”visste” att gåvor skulle ges. Därför bör du ha ett tydligt avtal på detta område.

För många presentdagar?

I vissa förhållanden firas varje semester och årsdag. Födelsedag, Alla hjärtans dag, månadsvis, årsdag, bröllopsdag och vad som helst annat som kan hittas i kalendern. I sådana relationer blir det bara ännu svårare att komma på till exempel jubileumspresenter till honom eller andra pojkvänspresenter till honom, eftersom det inte är så långt mellan gåvorna och kreativiteten sakta tar slut.

För få gåvodagar?

I andra relationer firas bara födelsedagar och jul. För en del kan det kännas otroligt tråkigt, och även om det kan vara lättare att hitta på något nytt när gåvorna bara ges två gånger om året, kan kraven på varje gåva vara ännu högre.

Någonstans däremellan

Det gyllene medelvärdet är något som andra relationer söker. Ni kanske till och med kommer överens om att ni inte har kommit överens i förväg om huruvida ni ska fira en årsdag, bröllopsdag eller annan romantisk milstolpe. Kanske bygger relationen på överraskningar och spontanitet och kanske varierar gåvobreven från år till år. Om du befinner dig i ett sådant förhållande är det viktigt att inte ha för höga förväntningar på vissa årsdagar. Låt dig istället bli positivt överraskad.

Flickvänner till honom

När du sätter dig ner och försöker komma på en present till honom som betyder mest för dig undrar du säkert om du kan komma på en romantisk present till honom. Din största önskan är naturligtvis att göra honom lycklig, överraskad och att han inser hur mycket du bryr dig om honom. Kom ihåg att romantik inte är lika med rosa nallar och röda hjärtformade chokladbitar. Försök att tänka tillbaka på några av de mest romantiska stunderna ni har haft tillsammans. Vad gillar han? Vad gör honom lycklig? Har han ens talat om att han tyckte att något specifikt var romantiskt?

En romantisk gåva kan vara allt från en personlig hälsning till en middag utomhus.

Några av de mest romantiska gåvorna är upplevelser som delas mellan två människor som bryr sig om varandra. När ni ser tillbaka på er tid tillsammans, finns det något som han alltid har velat uppleva tillsammans med dig?

En inbjudan till en sådan upplevelse kommer säkert att uppfattas som romantisk, eftersom det visar att du har lyssnat på honom och kommit ihåg hans önskemål och att du nu vill uppfylla dem.

Andra populära romantiska gåvor är upplevelsepaket, som ger dig tillgång till en utsökt middag, en bio- eller båttur eller någon annan upplevelse som du enkelt kan väva in i din vardag. Det behöver inte vara stort för att vara romantiskt, och din man kommer säkert att uppskatta en ask som lovar röda biffar mer än att du gör dig besväret att slå in en romantisk korg med godsaker till honom.

Roliga gåvor till honom

Om det finns något som de flesta män bryr sig om så är det humor. Studier har visat att humor är en av de viktigaste egenskaperna när det gäller att göra två människor kompatibla. Män älskar att få oss kvinnor att skratta och du håller säkert med om att de bästa stunderna är de när du och din man skrattar tillsammans.

Ta kontroll och få din man att skratta!

För oss kvinnor kan gåvor ibland vara lite för allvarliga. Det ligger i vårt kön att vi gillar att ha en strukturerad önskelista – som kan hittas i tryckt form och på webben – och att vi föredrar att gästerna samordnar den så att vi slipper gå igenom den frustrerande processen med returer på köpcentrumen. På samma sätt vill vi helst inte släppa kontrollen när vi själva ger gåvor. Inpackningspappret ska helst matcha banden och klistermärkena och kläderna ska helst vikas i en kartong innan de packas in.

Män är helt annorlunda. Du kan skjuta en vit pil mot presentpapper och fyrkantiga kartonger. Du kommer inte att hitta en man som kommer att uppskatta din formidabla inpackning. Lägg istället all din kraft på innehållet, för han kommer att uppskatta det. Och om det får honom att skratta, desto bättre.

Dumma gåvor kan göra även den mest maskulina mannen svag i knäna

Kanske ska du hoppa över de romantiska gåvorna till honom för en gångs skull och i stället försöka välja några roliga gåvor till honom. Många webbplatser specialiserar sig på lite fåniga gåvor som du tror att du aldrig kommer att använda. Men särskilt bland männen kommer ölhatten, popcornmaskinen och nachobältet sannolikt att tas emot särskilt väl.

Män älskar att vara lättsinniga och bland sina vänner vill de få lov att bete sig som pojkar. Om du ger en gåva som kan användas tillsammans med hans pojkvänner kan du vara säker på att hela gänget kommer att uppskatta din insats.

Personlig gåva till honom

De flesta män bryr sig mer om att få en personlig gåva än du tror. Även om vi kvinnor är bättre på att visa sårbarhet och be om omsorg är det lika viktigt för din man att veta hur mycket du bryr dig om honom. Detta kan göras genom en personlig gåva där din kärlek till din make får styra dina beslut.

En personlig gåva till honom bör helst vara något som är speciellt utformat eller utvalt för honom.

Det behöver inte nödvändigtvis vara något mycket allvarligt eller något som han absolut måste kunna använda i praktiken. Det kan vara en engångsgåva, ett minne, en upplevelse eller ett handskrivet brev där ni förklarar er kärlek. Det viktigaste är att du inkluderar dig själv i gåvan och att han känner det.

Om du är kreativ kan du måla en tavla till honom eller göra en bilderbok om er tid tillsammans på nätet.

Om du vill ta med honom på en utflykt kan du planera en hel dag för honom med olika aktiviteter som du vet att han kommer att älska. Glöm inte att han är ledig den dagen om du vill överraska honom.

En personlig gåva kan också vara några kuponger till hans favoriträtter, en kvällsmassage eller någon annan form av skötsel.

Årsdagspresent till honom

Årsdag eller bröllopsdag är för vissa par mycket viktiga årsdagar. I ett nytt förhållande hör man ofta talas om att man firar månadsjubileer, men när man har varit tillsammans med sin partner längre är det normalt att man slutar fira varje månad och fokuserar på årsjubileer.

Många väljer dock att inte fira en årsdag eller bröllopsdag alls, men även om det är så du och din man känner, kan en liten gåva då och då ändå uppskattas.

Hur stor är din gåva?

När du väljer en nyårspresent till honom måste du fråga dig själv hur mycket du vill tjäna på den. Är jubileet viktigare för dig än till exempel jul och födelsedagar? Hur mycket brukar ni ge varandra? Och ska din present till honom vara en pojkvänspresent, en rolig present eller en personlig present till honom?

Biljetter till matcher eller konserter

Biljetter till en fotbollsmatch, en konsert eller något annat evenemang som han har pratat om länge är en bra idé som jubileumsgåva. Om han är ett stort fan av en viss artist eller fotbollsspelare kommer han säkert att älska en sådan upplevelse.

Helgvistelse

Om ni båda är upptagna och har svårt att hitta tid att gå ut på middag eller en dagsutflykt, kanske du kan boka in din man på en helg. Bjud in honom till en hotellvistelse med välbefinnande och omvårdnad eller till ett värdshus med god dansk lantmat. Du kan också hyra en stuga och bjuda in honom att mysa med brädspel, tid framför brasan och många serier under täcket.

En långhelg utomlands

Sikta lite högre och bjud honom på en långhelg till en europeisk storstad. Det finns många paket tillgängliga så att du inte behöver oroa dig för vilket hotell du ska bo på, om du ska betala för frukost och så vidare. Du kan också planera en överraskningsresa där han inte vet vad som kommer att hända förrän i sista minuten.

Julklappar till honom

På julafton vill du ha paket under granen. Det finns inget tråkigare än att få pengar eller presentkort i ett kuvert som har kastats in mellan julgranens tunga grenar. Det betyder i sin tur att du kan oroa dig mycket mindre för att göra något personligt, välja något romantiskt eller roligt till din pojkvän eller make. På julafton handlar det om att slå in något som du vet att din bättre hälft saknar eller som han eller hon gärna skulle vilja ha.

Kläder, skor, parfymer, slipsar, klockor och väskor är alla bra presenter till honom. Det behöver inte ta lång tid att hitta en fin skjorta, välja en bra parfym eller en ny sportväska för honom och hans träning. Du kan också försöka hitta något som du tror passar honom, men som han kanske inte trodde att han behövde. Ofta vet vi kvinnor lite mer om vad våra män saknar än vad de gör, tro det eller ej.

Om din man är en pojke vill han också ha det senaste FIFA-spelet till Playstation, en ny stor grill till trädgården eller till och med en boll för att spela med pojkarna. Gräv lite djupare och du kommer garanterat att hitta några av de önskningar som han hade glömt att han hade.

Gratis gåvor till honom

Även om det är sant är det tanken som räknas när det gäller gåvor. Ja, ibland vill vi ha dyra saker och blir glada när vi packar upp dem, men innerst inne kan de flesta av oss hålla med om att det är tanken som räknas. Kanske uppskattar män faktiskt tanken mer än kvinnor.

Det betyder också att du inte behöver jobba dubbla skift på jobbet inför din mans födelsedag, din bröllopsdag eller julafton. Det finns många gratis gåvor som du kan ge som kommer att göra din älskade glad. Faktum är att de bästa gåvorna kan vara de som vi inte betalar ett öre för.

Det finns massor av inspiration att hitta på nätet, i livsstilsmagasin och genom att prata med vänner och familj – de kanske har några bra idéer!

Vi har sammanställt en lista med 70 gratis gåvor till honom, tror du inte att det finns något här som kommer att träffa rätt?

5 Gratis gåvor till honom:

  1. En timmes helkroppsmassage med oljor
  2. En hel dag där du inte kan säga nej
  3. En utsökt hemlagad frukost på sängen
  4. En veckas ledighet för hushållsarbete
  5. En filmkväll med alla hans favoritfilmer och snacks.