Bästapresenten.se

Present till henne

Du känner säkert en kvinna som förtjänar att bli bortskämd. Kanske känner du fler än en. Till att börja med kan du namnge din kära mamma, din syster, din flickvän och sist men inte minst din pojkvän. De flesta av oss har många kvinnor i våra liv som på ett eller annat sätt har haft en positiv inverkan på vår vardag. Kvinnor som har vårdat oss, hjälpt oss, skrattat med oss och skrattat åt våra dåliga skämt. Kvinnor som har lärt oss viktiga saker, litat på oss och älskat oss. Och alla dessa kvinnor förtjänar ett tack.

Men hur säger man tack på rätt sätt? Hur visar du henne hur mycket hon betyder? En genomtänkt gåva är en bra idé. Men hur väljer du den perfekta presenten till henne? Vi ger dig en detaljerad presentguide med massor av förslag och tips!

Till Henne

Find den perfekte gaveidé

Filter

Presenttips till henne

Vad är tillfället för presenter till henne?

Om du letar efter presenter till henne finns det förmodligen en bra anledning. Kanske beror det på att du just har upptäckt hur mycket hon förtjänar att bli bortskämd. Kanske är hennes födelsedag precis runt hörnet. Eller kanske ni kan fira er fjärde bröllopsdag tillsammans. Hur som helst finns det alltid en bra anledning att ”säga det med gåvor”!

Men det kan inte undgås att tillfället för gåvan påverkar vilken gåva du ger. För det är naturligtvis skillnad mellan en morsdagspresent till din pensionerade mamma och en Alla hjärtans dag-present till din pojkvän. Det säger sig självt. Så du måste naturligtvis tänka på vilken betydelse dagen har för den gåva du väljer. Om du vill skämma bort din fru på bröllopsdagen kan du välja en romantisk present till henne. Om du däremot letar efter en födelsedagspresent till din lillasyster är det klokt att välja roliga presenter till henne. Tänk alltid på mottagaren och tillfället. 

Skillnaden mellan män och kvinnor

Du behöver inte ha en doktorsexamen för att veta att det är stor skillnad mellan män och kvinnor, både fysiskt och mentalt. Det finns skillnader som har sitt ursprung i naturen men också skillnader som har uppstått på grund av samhällsstrukturer. Till exempel traditionella könsroller där mannen går till jobbet och kvinnan sköter hushållsarbetet. Även om dessa traditionella könsroller gradvis håller på att urholkas, särskilt i västvärlden, finns det många andra skillnader när det gäller skötsel. Den klassiska bilden av mannen som kommer hem från jobbet med blommor till kvinnan är inte långt ifrån den moderna kvinnans önsketänkande. När det gäller skötsel är det ingen tvekan om att kvinnor har mycket högre förväntningar än män.

Varsågod – du är välkommen att satsa fullt ut!

Det faktum att kvinnor är mer benägna att drömma om bortskämdhet, överraskningar och gåvor ska inte ses som något negativt. Även om män kan tyckas vara lättare att tillfredsställa, innebär kvinnors behov att du har betydligt fler möjligheter att gå all in utan att det blir ”för mycket”. Om du funderar på en flash mob – gör det. Du är välkommen. Men är det inte att gå lite för långt? Nej. Överraskningar är sällan för stora, extravaganta, pråliga eller känslomässiga för kvinnor. Ju mer du gör av gåvan, desto mer tror hon att hon betyder för dig. Den perfekta presenten till henne begränsas alltså bara av din fantasi.

Hur man kommer på en bra idé

Vissa kvinnor är fulla av begär. Faktum är att de flesta kvinnor är ganska bra på att själva skriva en lång önskelista. Fråga din syster vad hon vill och var beredd att anteckna. Fråga din flickvän vad hon vill ha och ha telefonen redo att spela in nästa halvtimmes föreläsning. Fråga din mamma vad hon vill och fråga sedan igen vad hon verkligen vill, efter att hon har svarat att det viktigaste för henne är att hennes barn fortsätter att älska varandra. Önskelistan kommer att komma. Den verkliga frågan är om du kommer att hålla dig till listan.

Varför inte göra något speciellt med din gåva i år? Varför inte hitta på något som kommer att överraska även din bästa vän? Är det brist på idéer, tid eller energi som hindrar dig från att komma på den perfekta presenten till henne?

Var inte rädd! Här är tre metoder som du kan använda för att få en riktigt bra uppfattning:

Hur man hittar bra presenter till henne: 3 sätt att få idéer

 1. Brainstorming

Du har förmodligen stött på den klassiska metoden för idégenerering i skolan, på jobbet eller inom högre utbildning. Brainstorming är ett av de mest klassiska och även enklaste sätten att få idéer. Konceptet går ut på att du tar ett papper, skriver namnet på ett föremål, en person eller liknande i mitten och ritar en cirkel runt det. Därefter kan du låta tankarna flöda fritt och skriva ner allt du kan komma på utifrån din utgångspunkt. Rita linjer från cirkeln och skriv sedan ner olika saker runt om på pappret. Om du vill kategorisera dina tankar, gör cirklar runt dina kategorier och skriv ner lyssnarnas tankar under den representativa cirkeln. Enkelt, eller hur?

Börja med att skriva namnet på den kvinna som du försöker komma på en present till. Tänk sedan på allt du kan komma på om den kvinnan. Vad är din relation? Var träffade du henne första gången? Vilka är hennes intressen? Var befann du dig på din första träff med henne? Vad är hennes favoritmat? Vad drömmer hon om? Och så vidare och så vidare.

När du har skrivit ner alla dina tankar och fyllt i din brainstorm kan du börja sätta ihop tankarna, läsa igenom allt igen och sedan bör du ha en idé eller två om vad som skulle göra henne lycklig.

 1.   Prata med hennes vänner

En kvinnas vänner är vanligtvis den kanal som förmedlar all hemlig kunskap om henne. Vänner pratar med varandra om allting och känner varandra utan och innan.

Om du har svårt att komma på en present till din syster eller vän kan du vända dig till den allvetande källan: vännerna! Prata med hennes vänner om vad de ska tänka på som present. Fråga dem om de vet vad hon alltid har drömt om och prata gärna så länge de vill.

Förutom att vara nära huvudpersonen har flickvänner en speciell energi som ofta påverkar kreativiteten i rätt riktning. De kanske inte vet exakt vad din syster vill ha, men de har säkert många bra idéer om vad hon skulle bli glad eller överraskad av att få.

 1.   Sök inspiration på nätet

Om du inte känner dig i ditt kreativa eller pratsamma hörn kan internet också vara din bästa vän. Om du inte redan har försökt hitta inspiration kan det bara gå för långsamt. Nätet är fyllt av presentguider som denna, collage med tusentals feminina presentidéer, Youtube-videor och bloggar som skriver om presentinspiration och kreativa idéer. Det är bara att börja leta.

Även om du inte är den största bloggläsaren lönar det sig att hitta några av de större livsstilsbloggarna och börja följa vad de rekommenderar till andra kvinnor. Om inte annat kan du känna dig nöjd när du berättar för personen du ger gåvan att du har gjort en grundlig research för att hitta den rätta gåvan.

Har du försökt med alla tre metoderna och är fortfarande förvirrad? Oroa dig inte, vi har massor av presentidéer längre ner i guiden.

Gör något av förpackningen

Steg 2 på vägen mot den perfekta presenten till henne är att göra något av omslaget. Här är en annan skillnad mellan män och kvinnor: män bryr sig inte mindre om vilket presentpapper deras present är inslagen i – kvinnor är raka motsatsen. Även om det kan tyckas oviktigt, bryr sig kvinnor verkligen om hur deras gåvor ser ut. Till och med på utsidan! Samma sak gäller för matpresentation, blomsterdekorationer och andra saker som kvinnor gillar att sätta sin personliga prägel på. Om det finns ett presentbord ska det se inbjudande ut. Naturligtvis är det insidan som räknas, men det finns många små saker du kan göra för att göra din gåva mer inbjudande, så varför inte lägga lite extra tid på det?

Gör gåvan inbjudande med de här enkla stegen:

 • Lägg presenten i en fyrkantig låda – runda, mjuka och sneda presenter kan vara svåra att slå in snyggt. Lägg gåvan i en fyrkantig kartong och slipp allt krångel!
 • Välj neutralt presentpapper – skippa det färgglada blommiga pappret eller de tjocka rosa ränderna. Välj något neutralt i dämpade färger.
 • Experimentera med bandet – ska det korsas på ena eller andra sidan? Kan du hitta något i tyg? Och hur mycket kan du få ändarna att krusa?
 • Hitta ett fint kort som matchar omslagspappret och bandet – kortet kan vara pricken över i:et på kakan. Välj ett kort – stort eller litet – som passar bra ihop med resten av gåvan.
 • Leverera presenten i en söt presentpåse – leverera inte din fint inslagna present i en plastpåse från Netto. Hitta i stället en söt presentpåse i brunt papper så att påsen inte förstör din stora inslagning.

Brinner lampan?

Är mottagaren din flickvän, tillfället speciellt och överlämnandet oannonserat? Vad sägs om att göra ögonblicket att ge din älskade en lite extra speciell stund? Det finns många roliga sätt att överlämna en gåva.

Lampbrännare är ett av de roligaste sätten. Om du inte kan spelet gömmer du gåvan någonstans i ditt hem och ber sedan din pojkvän att hitta den. Medan hon går runt och tittar berättar du för henne att ”lampan blir varmare” eller ”lampan blir kallare” beroende på om hon befinner sig närmare eller längre bort från gåvan. När hon är mycket nära gåvan säger du förstås till henne att ”lampan brinner!”. så att hon vet att hon är på rätt väg.

Ett annat roligt sätt att ge en gåva är att gömma den någonstans i hemmet och sedan skriva ett kort med en gåta att lösa och några ledtrådar. Du kan också placera presenten någonstans i ditt hem där du vet att din flickvän kommer att hitta den när hon kommer hem från jobbet. På så sätt får hon även en oväntad överraskning.

En romantisk present till henne

En romantisk gåva till din flickvän eller fru kommer garanterat att falla i god jord. Men hur är en gåva romantisk? Gåvan behöver faktiskt inte vara insvept i rosor eller rosa silkespapper. En romantisk gåva kan vara romantisk av många andra skäl.

En gåva kan vara romantisk eftersom den ges på en speciell dag då mottagaren kanske inte förväntade sig att få en gåva. En gåva kan också vara romantisk eftersom den visar att givaren har lagt ner mycket möda och tanke på den. Och den kan vara romantisk eftersom den innehåller ett minne eller en upplevelse som delas mellan två personer.

De flesta kvinnor älskar romantik. Därför kommer du garanterat att få ett leende på läpparna och en rodnad på kinderna om du dyker upp med en romantisk gåva till den du älskar.

Bra gåvor till en romantisk kvinna kan vara en weekendvistelse hos dig, där ni inte gör annat än att njuta av varandras sällskap och bli bortskämda. Det kan vara en romantisk middag på restaurangen där ni hade er första dejt. Det kan också vara en massage, ett vackert halsband eller ett fotoalbum med alla era resor tillsammans. Det viktigaste med en romantisk gåva är att du lägger ditt hjärta i den.

En personlig gåva till henne

Den personliga gåvan behöver inte vara till din flickvän eller fru. Din mamma, din syster, dina flickvänner. En personlig gåva gör säkert de flesta kvinnor glada.

En bra personlig gåva är en gåva som visar att du känner mottagaren väl. Att du vet vad hon gillar, vad hon drömmer om och vad hon kommer att bli lycklig med. Och att du har valt att inte bara välja något från hennes önskelista.

En personlig gåva till henne kan vara något du vet att hon har velat ha länge, även om det inte står på hennes önskelista. Det kan vara en upplevelse för dig och henne eller en upplevelse som hon gör ensam. Det kan också vara en korg med små saker som hon älskar och som du har lagt ner tid på att sätta ihop. Det kan vara en hemlagad middag, en teaterresa för att se hennes favoritfilm som en pjäs eller ett av hennes fotografier som du har låtit göra om till en tavla.

Presenten till henne som har allt

Det är alltid svårt att hitta presenter till den som har allt. Det gäller faktiskt för de flesta människor som har allt. Här förlitar vi oss verkligen på vår kreativitet, idégenerering och fantasi. Om du letar efter presenter till henne som har allt kan det vara en bra idé att leta efter roliga presenter till henne. Många nätbutiker har specialiserat sig på fåniga gåvor och även om många av dem oftast bara leder till några skratt, finns det faktiskt fåniga gåvor som du egentligen letade efter.

10 presenter till henne som har allt:

 1. Ett presentkort för en alternativ form av massage – det har hon förmodligen inte!
 2. En våffel- eller äppelskivare.
 3. En champagnekylare – få människor har en sådan, trots att den är praktisk.
 4. En bra roman eller biografi.
 5. Ett presentkort för en matupplevelse – man kan aldrig få för många upplevelser eller för mycket mat.
 6. En kropps- eller nackkudde.
 7. Ett nytt sängöverkast av god kvalitet – kvinnor älskar inredning, oavsett hur mycket de redan har.
 8. En chokladfontän – varför inte?
 9. Ett bra brädspel – en särskilt bra present till din mamma eller syster.
 10. En fantastisk powerbank – för kvinnan som alltid är på språng.