Bästapresenten.se

Personliga presenter 2023 | Hitta de bästa personliga presenterna i vår presentguide

En bra present behöver inte nödvändigtvis vara en dyr present. Det råder ingen tvekan om att de bästa presenterna är personliga presenter. De som får mottagaren att känna sig sedd, förstådd och uppskattad – och unik i din värld.

Om du vill ge en present som går hem hos mottagaren måste du titta på personens intressen och kanske även på tillfället. Vi hjälper till med lite inspiration och presenttips – oavsett om du är ute efter personliga jul- och födelsedagspresenter, eller om det till och med är ett bröllop eller en annan stor händelse på gång.

Filter

Presentguide: Hitta de bästa personliga presenterna

En personlig present kan mycket väl vara hemgjord. Naturligtvis blir det inte mer personligt än så. Den här typen av present visar tydligt vilken betydelse mottagaren har för dig. Generellt sett är det viktigt att lägga ner tanke, tid och ansträngning i processen när du letar efter en bra personlig present. Och det kommer säkerligen att märkas av den person som packar upp presenten, vare sig det är frågan om dina vänner eller kanske din pappa. 

Men oroa dig inte: om du är varken begåvad eller kreativ kan du fortfarande ge en personlig present som du köper färdig. Det viktiga är att presenten är skräddarsydd för mottagaren och att den väljs efter noggrant övervägande av vad som exakt är den rätta presenten för honom eller henne. 

I vår stora guide hjälper vi dig gärna att hitta rätt personlig present som ger glädje och sprider kärlek. Självklart har vi några bra presentidéer eller tio som utan tvekan kommer att tas emot väl. Oavsett vilket tillfälle det handlar om. 

Våra 10 populäraste personliga presenter är:

Idéer till personlig present

En mycket konkret och bra presentidé för personliga presenter till mor- och farföräldrar är definitivt en personlig fotobok med egna bilder. Den som du själv har designat med ett och annat foto av barnbarnen. Det är helt klart en fantastisk gåva som utan tvekan kommer att skapa stor uppståndelse vid alla tillfällen – och förmodligen också lämna några rörda mor- och farföräldrar i tårar.

Andra uppenbara personliga presenttips, till exempel  för gåvor till den bästa kvinnan i ditt liv, är smycken. Ett klassiskt men alltid populärt val. Ett vackert smycke med ett hängsmycke eller en ring med gravyr är bra exempel på  personliga presenter som utan tvekan kommer att få de allra flesta kvinnor att bli svaga i knäna. 

Stora gemensamma upplevelser är exempel på andra bra presentidéer för ditt livs kärlek. Till exempel en spa-resa eller en romantisk vistelse på ett slott som ger dig och din älskade lite kvalitetstid tillsammans. Båda förslagen är också bra personliga gåvor till bruden och brudgummen om ni ska gifta er.

Vad är bra personliga presenter?

Vad som är en bra personlig present beror förstås på mottagaren. Det är självklart. Och naturligtvis beror det först och främst på din kunskap om mottagaren. Letar du efter personliga presenter till  pappa eller personliga presenter till bästa vän?  Vilken typ av present ska det vara i första hand – kanske roliga presenter? Eller kanske en mer romantiska presenter?  

I allmänhet är de bästa presenterna de som har ett kärleksfullt budskap under omslagspappret. Det är de som visar personen som packar upp gåvan hur väl du känner honom eller henne och hur bra vänner ni är. Det handlar inte om pris eller något annat. Det är sådant som gör störst intryck. Och det är just det som gör dem till personliga presenter.

Personliga presenter till henne

  • Mugg med foto. En speciell gåva med bilder till din älskling, lite romantisk och lite för skojs skull. Vilken kvinna skulle inte älska att dricka ur en mugg med ett foto av sin pojkvän? Eller kanske snarare ett foto på hunden? Nu är det vad man kallar en mycket personlig present.
  • Wellness-upplevelse. En avkopplande och lyxig spa-vistelse är en av de där fantastiska presenterna till en flickvän som säkert kommer att uppskattas av mottagaren. Oavsett om det är en romantisk present före bröllopet eller ett mycket speciellt tillfälle.
  • Halsband med gravyr. Ett smycke med gravyr toppar alltid listan över idéer för personliga presenter till pojkvänner. Ett hjärthalsband med gravyr är en present som mottagaren garanterat tar emot glatt vid alla tillfällen.

Personliga presenter till honom 

  • Ölglas med namn. En personlig present till mannen som bara älskar öl – ett glas med gravyr. En vacker personlig gåva till den passionerade öldrickaren, som utan tvekan kommer att användas vid många olika tillfällen – om och om igen. 
  • Personligt förkläde i läder. Den perfekta gåvan till pojkvännen om han är en blivande mästerkock med riktigt bra gourmet kunskaper i köket. Ett häftigt personligt läderförkläde med eget namn på borde ge självförtroendet en boost – och läcker mat på bordet.
  • Helikoptertur. Eller någon annan storslagen upplevelse, skräddarsydd för mottagaren. Ett presentkort för en unik upplevelse är en fantastisk presentidé – med alla chanser att sluta som den perfekta presenten.

Personliga presenter barn blir glada av

  • Personlig Toblerone. Designa din egen jätteversion av den populära chokladkakan. En fantastisk gåva med det egna namnet på chokladkakan till chokladälskaren som garanterat kommer att gå hem hos mottagaren.
  • Personlig ryggsäck. En unik ryggsäck med eget namn är något speciellt. Designa din egen ryggsäck som barnet kommer att alltid hitta bland alla andra ryggsäckar på dagis eller i skolan. En ryggsäck med namn är en fantastisk presentidé och en praktisk och överraskande gåva.
  • Fotboll med namn. En söt och personlig present till alla fotbollsfans med mål i skorna. Presenten som får den unga fotbollsspelaren att känna sig som Messi med sin alldeles egna fotboll med eget namn på.

Personliga presenter med betydelse

Varje personlig present kommer med ett kärleksbudskap. De bra presenterna berättar för dem som packar upp dem om deras stora betydelse för dig. Du har sett dem, känner dem väl och tycker att de förtjänar en unik present – en present som du har tänkt på och valt ut åt dem. De är viktiga för dig. 

VANLIGA FRÅGOR

Vilka är årets bästa personliga presenter?

De bästa presenterna visar mottagaren att du känner dem och deras intressen. Till exempel en affisch med utvalda citat till ett vuxet barn och en personlig bok med foton av barnbarnen till mormor. Det kan också vara fantastiska gemensamma upplevelser – som en spa-resa för din mormor eller en romantisk vistelse på ett slott med ditt livs kärlek. 

Budget för personliga presenter?

Det behöver inte vara dyrt om du vill glädja någon med mysiga och roliga presenter som har köpts eller tillverkats med dem i åtanke. För en summa någonstans mellan 100 och 700 kronor ska det säkert vara möjligt.