Bästapresenten.se

Julklapp till mamma

Om det finns någon som förtjänar en särskilt bra behandling i jultider är det din kära mamma. Tänk på hur många gånger hon har skämt bort dig, gjort din julafton extra speciell och sett till att allt som stod på din önskelista låg under granen på julaftonskvällen? Det är dags att återgälda all den kärleken och vad är bättre än att hitta den perfekta presenten till mamma! Vi hjälper dig att välja ur ett stort urval julklappar till mamma.

Filter

Presentguide: Börja i tid för att hitta bra julklappar till mamma

Även om hösten precis har börjat finns det många goda skäl att börja fundera på julklappar till mamma redan nu. Du vet säkert att det ibland kan vara svårt att hitta den rätta julklappen, särskilt när du har en lång lista med familjemedlemmar att skämma bort. Bra julklappar tar tid att hitta och handla. Du kanske vill skaffa en gåva som görs på beställning. Kanske ska du beställa en del av gåvorna från utlandet med långa leveranstider. Oavsett hur du ser på saken är det alltid en bra idé att börja julshoppa några månader innan julen. Ta god tid på dig för att hitta de rätta julklapparna till mamma, så slipper du stressa över saken i sista minuten.

Mammor och julklappar

Du kommer förmodligen att beskriva din mamma som familjens hjärta. Hon är förmodligen den som får vardagen att fungera smidigt och hon är förmodligen den som alltid ser till att hela familjen samlas – din pappa, dina syskon, dina farbröder, mostrar, mostrar och mor- och farföräldrar – och även den som tar hand om det mesta av alla julförberedelser. Vad skulle julen vara utan din kära mamma? Du har förmodligen märkt att hon genom åren har satt dig och dina syskon alltid först och hållit sina egna önskemål och behov i bakgrunden. När frågade du senast din mamma vad hon älskar mest med julen? Eller vad hennes största julönskemål är? I många familjer är moderns roll i första hand att göra alla andra lyckliga och nöjda. Det är just därför du måste ordna årets julklapp till mamma!

Fråga henne vad hon vill – och fråga på nytt!

Mammor är ofta blygsamma mot sina barn, oavsett ålder. Även mödrar med vuxna, självständiga barn håller ofta sina drömmar och önskemål för sig själva. De fokuserar mer på vad barnen behöver. Så gör dig själv och din mamma en tjänst, se henne i ögonen och fråga henne vad hon vill ha i julklapp i år. Först kommer hon förmodligen att svara att hon vill att alla ska vara glada på julafton. Att du och dina syskon håller ihop. Eller att hon inte har tänkt på några julklappar för sig själv alls i år. Fråga henne om och om igen tills du får ett acceptabelt svar. Tvivla aldrig på att din mamma döljer många önskemål – stora och små – hon har bara svårare att dela med sig av dem än vad du kanske har. Det är en del av moderrollen. Men du kan vara säker på att det finns något som gömmer sig där och som kan överraska dig. Bjud din mamma på kaffe och prata med henne om hennes julönskemål.

Min mamma har allt…

Om du har kommit på dig själv med att tänka ovanstående, ge dig själv en ordentlig knuff i armen och vakna upp. Det är klart att din mamma inte har ”allt”. Precis som du förmodligen aldrig kommer att få allt du drömmer om heller. Man talar ofta om ”mannen som har allt” eftersom män – särskilt äldre män – inte har den minsta aning om vad de ska önska sig. Män är också mycket svårare att hitta presenter till eftersom de i allmänhet har färre intressen och hobbies än kvinnor. Materiell tillfredsställelse är lättare att tillfredsställa hos kvinnor än hos män. Därför är det också en missuppfattning om du tror att din mamma har allt. Försök att tänka kreativt om din mammas önskelista är bristfällig. Du känner din mamma väldigt väl, så du kan säkert komma på en bra julklappsidé till henne, du behöver bara lägga ner tid och anstränga dig.

Vad vill du säga med din gåva?

Olika budskap

När vi letar efter bra julklappar eller födelsedagspresenter tenderar vi att följa en önskelista och målet blir därför att snabbt ”bara” köpa något som vår mamma, pappa, lillebror, vän eller kusin redan förväntar sig att få. Lyckligtvis är det helt upp till dig att avgöra om det är det du vill göra i år igen. Att ge en gåva handlar alltid om att glädja någon, men det kan också handla om att överraska, beröra eller underhålla den som får gåvan. Det kan finnas många olika saker du vill säga med en gåva. Du kan säga ”grattis”. ”Tack.” ”Krya på dig snart” och ”God jul” och sedan kan du säga 117 andra saker. Det är inte alltid samma gåva som passar till de olika budskapen. Så kom fram till vad du vill säga med din julklapp till mamma.

Personliga julklappar till mamma

Om det finns något som din mamma säkert kommer att älska så är det en personlig gåva från hennes favoritbarn (dig!). En personlig julklapp till mamma kan vara precis vad som behövs för att låta mamma veta hur mycket du bryr dig om och uppskattar henne. Personliga julklappar behöver inte vara dyra, tidskrävande eller besvärliga. Det finns många olika typer av personliga gåvor och det viktigaste med en personlig gåva är att mottagaren förstår varför han eller hon har fått den. En gåva kan vara personlig eftersom den har valts ut med omsorg för mottagaren. Den kan också vara personlig eftersom den symboliserar något mellan två personer. Kanske har du och din mamma delat en speciell upplevelse som du kan påminna henne om genom hennes julklapp. En personlig gåva kan också vara personlig för att den är graverad eller för att det är en upplevelse som ni kan dela tillsammans.

 

Hemgjorda julklappar till mamma

En nära släkting till den personliga julklappen till mamma är den hemgjorda julklappen till mamma. Om du har tid och energi kan du ge dig in i ett gör-det-själv-projekt och göra din egen julklapp till mamma i år. Det behöver inte vara ett krävande projekt där du måste investera i utrustning och nya material, du kan göra otroligt många julklappar till mamma av saker som du redan har hemma. Det är inte bara otroligt roligt att göra julklappar själv, det är också lärorikt och kommer garanterat att uppskattas av mottagaren. Se alltid till att du bara påbörjar projekt som du vet att du har kompetensen att slutföra projektet. Din mamma har fått sin del av hemgjorda lermuggar, fågelhus och nyckelringar från dig när du var liten. Gör något som du vet att hon kommer att behöva och överraska din mamma på julafton!

Vanliga frågor om julklappar till mamma

Det är dags att hitta årets julklapp till mamma, och du har säkert några frågor som du vill ha svar på. Vi hoppas att vi har besvarat din fråga nedan.Vad ska jag ge mamma i julklapp?

Det vore en bra idé att ge din mamma en julklapp som hon kan ha glädje av i sin vardag, till exempel utrustning för hennes hobby eller fritidsintresse.

Hur mycket ska julklappen till mamma kosta?

En bra budget är 150-500 kr. För denna budget kan du köpa det mesta som du vill ge henne. Om du är vuxen kanske du vill ge lite mer.

Varför ska du ge din mamma en julklapp?

Du bör ge din mamma en gåva för att visa din glädje och tacksamhet för henne, och du bör naturligtvis göra det för att det alltid är trevligt att glädja andra.