Bästapresenten.se

Julklapp till honom

Julen är precis runt hörnet och du börjar bli desperat. Du vet vad du ska köpa till din mamma, din syster och din bästa vän. Men julklappar till honom som har allt – det är mycket värre. Det gäller julklappar till din bror, din pappa eller din pojkvän. Vad ska du köpa? Var ska du köpa den? Vi presenterar dig många fina julklappsidéer till honom – mannen vars presentplanering du börjar fasa för redan i oktober!

Filter

Presentguide: De bästa julklapparna till honom

Du börjar redan känna trycket. Det är inte han som förväntar sig mycket. Nej, det är faktiskt bara du själv som vill hitta den perfekta julklappen till honom. Det är en typisk kvinnosak, att göra allt för att köpa det rätta, det mest perfekta, personliga och användbara. Och mannen, han kommer att vara glad över att bara få en julklapp. Vi är alla så olika. Men det är inte bara negativt. För förutom den press, desperation och ångest som uppstår när december närmar sig, ger dina egna förväntningar på dig själv precis de färdigheter du behöver för att välja de bästa julklapparna till honom!

Vem står på ”snälla listan” och vem står på ”stygga listan” i år?

Vilken julklapp stressar du mest över i år? Kanske är det gåvan till din kära pappa som du inte vet vad du ska göra med? Vad ger du i julklapp till mannen som har allt? Eller är det din bror eller bästa vän som ännu en gång inte har några önskemål på sin önskelista? Bröder brukar vara extremt dåliga på att komma med önskemål. Kanske är det din pojkvän som du vill imponera på den här gången. Kanske är det hans gåva som tynger dig i år. Pojkvännen eller maken – den du älskar över allt annat på jorden. Självklart måste du hitta den perfekta julklappen till honom, det är självklart. Men hur hittar du den?

Det är förstås stor skillnad mellan de julklappar som du köper till din pappa och till exempel till din partner. Därför börjar urvalsprocessen redan när du bestämmer dig åt vem du ger presenten. Din pappa kommer förmodligen att bli glad oavsett vilken present du lägger under granen till honom.Det är därför du bör försöka göra hans present speciell och tänka noga på vad han skulle bli gladast över.

Din bror, din kusin eller din gode vän tillhör kategorin män som förmodligen är lite svåra att tillfredsställa. I själva verket handlar det om hur väl du känner dem. Vad gör de när du inte är här? Är de i ett förhållande med någon? Vad arbetar de med? Vad är deras favoritmat? Även om vi tror att vi känner varandra finns det ibland många saker som du inte har märkt, och dessa små saker kan bidra till att du får de perfekta julklapparna.

Din pojkvän eller make, honom känner du förmodligen lite för väl. Åtminstone om ni har varit tillsammans länge, kanske till och med flera år. Om ni precis har börjat träffas har du fortfarande mycket att lära dig om honom. Men att hitta bra julklappar till din pojkvän behöver inte vara en stor vetenskap. Här kanske du vill satsa på mer romantiska eller personliga julklappar till honom, men du kan förstås också välja något enkelt och okomplicerat. Det är helt upp till dig!

Oavsett vilken man du letar efter julklappar till i år behöver du inte få panik. Det finns gott om hjälp där ute och du har kommit till rätt ställe. Här i presentguiden hittar du massor av inspiration till julklappar till honom. Vi hjälper dig att hitta ätbara julklappar och billiga julklappar till honom. Och vi guidar dig i hur du själv kan komma på några riktigt bra förslag på julklappar till honom.

De flesta människor har svårt att komma på julklappar.

Många människor har svårt att komma på julklappsidéer, så det är inte bara du. För det första handlar det om våra förväntningar på oss själva att hitta på något smart, kreativt, originellt och bra. Något som kommer att göra mottagaren av gåvan otroligt glad. Något som gör att julafton i år kommer att bli ihågkommet under en mycket lång tid framöver. Ju äldre du blir, desto färre saker behöver du i allmänhet. När den ena julen efter den andra firas fylls hemmet långsamt med saker och till slut letar du efter julklappar till den som redan har allt.

Därför börjar gåvan verka oviktig och överflödig och det är det sista du vill att dina julklappar till honom ska vara. Dessutom är män generellt sett svårare att hitta på presenter till än kvinnor. En kvinna kan vanligtvis alltid nämna ett eller två föremål som hon har sett i butiken och som hon verkligen ”måste” ha. För män är det i stort sett tvärtom. Men det första steget är att sänka dina förväntningar på dig själv och sluta tro att presenten du köper kommer att få publiken att falla ur soffan. Julfreden beror inte på din julklapp till honom. När du väl har insett det kan du börja komma på bra julklappsidéer till honom.

Hitta dina julklappsidéer till honom här

Även om det kan tyckas svårt finns det många sätt att komma på riktigt bra julklappsidéer till honom. Världen är full av bra idéer och inspiration, det gäller bara att leta på rätt ställen. Här är några tips:

I hans lägenhet

Det låter kanske lite konstigt, men en grundlig rundtur i hans lägenhet kan få dig att sprudla av goda idéer. Oavsett om du besöker din gamla pappa, din bror eller din pojkväns lägenhet, ta på dig dina kritiska glasögon och snoka igenom varje kvadratmeter. Du kommer säkert att stöta på saker som överraskar dig. Kanske hittar du en bok om örter och upptäcker hans kärlek till växter. Du kanske stöter på en mixer som inte längre fungerar. Eller kanske ser du en tom plats på väggen där något dekorativt skulle kunna hänga. Se dig omkring med ett öppet sinne och låt dig inspireras. Eller kanske du snubblar över hans garderob och upptäcker att alla skjortor som hänger på galgarna är fruktansvärt fula och bingo – han behöver en ny skjorta till jul! Naturligtvis behöver du inte berätta varför du snokar runt. Bjud i stället in dig själv på middag, kaffe eller en bra film och sätt sedan igång så fort han är ute ur rummet. 3, 2, 1 – kör!

I hans vänkrets

Om du tycker att det är otrevligt att snoka runt i din goda väns lägenhet, eller om du är rädd för att snubbla över något du inte vill se hos din kära bror, kan du förstås gå en helt annan väg. Nämligen vägen till hans vänkrets. Om du inte känner den personen du ska köpe en gåva till tillräckligt väl, kan du vara säker på att hans vänskapskrets gör det. En människas kollegor vet ofta mer om henne än hon själv. Därför är det en stor inspirationskälla att ha en pratstund med hans kompisar. Du kanske till och med känner några av dem riktigt väl. Även om du bör ta deras förslag med en nypa salt – de har förmodligen många roliga och humoristiska idéer om bra julklappar till honom – kan du kanske hitta en bra idé här. Uteslut inte metoden förrän du har provat den. Du kan bli förvånad.

I herrtidningar och livsstilsmagasin

Herrtidningar och livsstilsmagasin är en snabb väg till en mängd blandade julklappar som förmodligen finns på den mer populära och eleganta delen av presentspektrumet. Gör en snabb sökning på ”Julklappar till honom” och du kan vara säker på att få många träffar. Även om vissa artiklar kommer att vara färgade av att de kan vara sponsrade av en viss produkt, kan du vara säker på att de kommer att inspirera dig. Livsstilsmagasin för män har ofta ett mycket varierat utbud av julklappar för män och kan därför vara ett bra ställe att börja. Dessutom behöver du inte ta fram plånboken – de flesta livsstilsmagasin har också en online-version som du kan klicka dig fram till. En annan bra sak med nättidningar är att de oftast länkar till olika produkter, så att du inte behöver leta efter dem i fysiska butiker.

Bloggar och andra guider på nätet

Förutom tidningar på nätet kan du också hitta många förslag på julklappar till honom annanstans på internet. På bloggar kan man till exempel ofta hitta presentguider fulla av olika julönskningar. Du kanske vill leta efter en herrbloggare och läsa några olika inlägg på hans blogg. Han kanske har skrivit lite om vad han vill och varför. Du kan också göra en allmän sökning på nätet och hitta mer neutrala, men kanske ännu större presentguider som denna. Här kan du läsa lite om olika presentidéer och hitta länkar till de många produkterna. Du har säkert kommit på en bra presentidé innan dagen tagit slut.

Ätbara julklappar till honom

Det sägs att vägen till en mans hjärta går genom hans mage och det stämmer verkligen. Välj något ätbart eller drickbart till din man som julklapp i år, du kan vara säker på att han blir glad. Ätbara gåvor är alltid underbara och särskilt om man har tänkt extra mycket på varför just han har fått just den där chokladlådan, portvinet eller tryfflarna med whisky. Om du vet att din bror eller pappa har ett sötsug, välj något som får munnen att vattnas. Du kan också välja något som kan avnjutas tillsammans vid ett speciellt tillfälle, till exempel några fina vinflaskor. Eller så kan du köpa något som kanske inte direkt är ätbart eller drickbart, men som kan bidra till att göra något ätbart eller drickbart. Din pappa kanske har pratat om en sous vide-maskin  – eller kanske en pizzasten, vem vet?

Billiga julklappar till honom

Om du letar efter billiga julklappar till honom är ätbara julklappar inte heller någon dålig idé. Du kan få mycket gott för hundra kronor. Presenten behöver inte vara köpt från en gourmet affär, han bryr sig förmodligen inte. Om budgeten är lite mindre i år än förra året ska du inte oroa dig för hur du ska ha råd med alla julklappar. Försök i stället att tänka lite kreativt och se den knappa budgeten mer som en utmaning än ett hinder. Julklappar behöver inte vara dyra för att vara bra. Du kan faktiskt hitta massor av julklappar till honom som inte kostar mer än 100 eller 200 kronor. Ta en titt på herravdelningen på H&M eller leta efter en rolig julklapp på nätet. Kanske är syftet att få honom att skratta, snarare än att få julklappen att se bra ut i hyllan. Du kan också försöka göra en hemgjord julklapp till honom. Även om det misslyckas får du honom åtminstone att skratta.

Personliga julklappar till honom

Den personliga julklappen är förmodligen den som lämnar det mest bestående intrycket hos mottagaren. Om du känner att en julklapp är något extra speciellt, att den som ger julklappen har valt något personligt eller satt sin personliga prägel på den, då känner du dig verkligen viktig. Personliga julklappar till honom behöver inte kräva stor kreativitet. Det kan vara en gåva som påminner honom om den dag ni träffades, om en barndomssemester eller om ett roligt ögonblick i ert liv tillsammans. Det kan också vara något som han har pratat om länge men glömt att skriva upp på sin önskelista. Då vet han verkligen hur mycket du lyssnar på honom. Om du vill vara kreativ utan att lägga ner för mycket tid på projektet kan du beställa en bilderbok med några speciella minnen till honom.

Julklappar till din pojkvän

Julklappar till pojkvänner är ofta de som vi vill lägga ner mest tid och energi på. Den perfekta julklappen till honom ska vara både användbar, visa hur mycket vi bryr oss om honom och vara originell. När du letar efter en julklapp till din pojkvän kan det vara en bra idé att försöka tänka utanför boxen. Var romantisk och välj eventuellt en upplevelsegåva som ni kan njuta av tillsammans. Tänk efter noga innan du väljer present till din partner och försök att göra presenten så personlig som möjligt.

Vanliga frågor om julklappar till honom

Julen är precis runt hörnet och det är därför en bra idé att hitta julklappen till honom, kanske har du redan en idé om vad du vill ge honom i julklapp och har därför några frågor om att hitta julklappar till honom. Hur som helst hittar du förmodligen svaret på din fråga här.

Vad ska jag ge honom i julklapp?

Du bör ge honom en julklapp som ger honom glädje i livet, det kan vara något som kan användas till hans hobby eller något som han är intresserad av.

Hur mycket ska en julklapp till honom kosta?

En julklapp till honom bör kosta mellan 150 och 500 kronor, men om du är hans mor- eller farförälder eller förälder kan du ge mer än så.

Varför ska jag ge honom en julklapp?

Du ska ge honom en julklapp för att visa att du bryr dig om honom och vill göra honom lycklig. Det är alltid en bra signal att skicka och du vill förmodligen också att han ska ge dig en present.