Bästapresenten.se

Bröllopspresent

Få saker är vackrare än ett bröllop. En soluppgång på en tropisk palmö. En hund som tar emot en kattunge som om den vore sin egen. En förlossning – eller åtminstone vad som kommer från en förlossning. Bokstavligt talat. Mycket få saker… Det kanske är därför du stressar så mycket över att hitta den perfekta bröllopspresenten. Och det med goda skäl. Stanna kvar och låt oss guida dig till den perfekta bröllopspresenten.

Filter

presentidéer för bröllop

Ett bröllop är en av livets stora händelser. Vissa skulle till och med hävda att den bara överträffas av det ögonblick då ens barn kommer till världen. När två personer säger ja till varandra på ett sätt som bara sker på ett bröllop kan det vara svårt att föreställa sig att det inte är det bästa. Det är en händelse full av kärlek, romantik och många oförglömliga minnen bland vänner och familj. Och även om gåvorna kanske ”bara” är en liten del av det färdiga evenemanget, betyder gåvorna verkligen mer än du kanske tror.

Bröllopspresent

Många ser bröllopsgåvan som något stort, unikt och extravagant. En bröllopspresent är långt mer än en julklapp, en konfirmationspresent, en 18-årsdagspresent och en 30-årsdagspresent. Vid ett bröllop måste det vara extra mycket, och det är förmodligen därför som så många människor anstränger sig för att ta med sig en unik bröllopspresent. Brudens och brudgummens föräldrar bär det största ansvaret. Av alla gäster är det förväntningarna från dessa två föräldrapar som är störst. Detta märks vanligtvis redan när man tittar på brudparets önskelista. Du kommer att upptäcka att det finns fler stora och dyra gåvor än vanligt. Om du inte är släkt med brudparet kan du andas ut en lättnad – du kommer inte att vara den som ansvarar för lastcykeln, dykcertifikatet och presentkortet för en förlängd helg i Cannes.

Men hur stor gåva behöver du egentligen?

Hur stor och dyr gåva du tar med dig till bröllopet är naturligtvis upp till dig. Du vet säkert innerst inne hur mycket du och brudparet brukar spendera på gåvor. Du vet säkert också redan hur mycket pengar du vill lägga ut på presenten. Du kan vara säker på att även om brudparet har listat några lyxiga gåvoönskemål är deras största önskan att alla inbjudna gäster kommer och har en fantastisk kväll. Tänk alltid på det när du letar efter en bra bröllopspresent.

Gå ihop med några andra

Om du är överlycklig över att ha tagit med dig en lastcykel, fråga om någon av de andra gästerna vill dela med sig av gåvan. Ibland har brudparet en så dyr önskan på sin lista att alla gästerna går samman för att få den enda gåvan. I själva verket är det bättre att få en bra gåva än många gåvor som du kanske inte ville ha.

Hur man hittar inspiration till presenter

Det finns många sätt att hitta idéer till bröllopspresenter, förutom att läsa denna presentguide noga. Inspiration till bröllopspresenter finns till exempel överallt på webben. Livsstilsmagasin har inte bara hundratals förslag på roliga bröllopspresenter, du kan också hitta massor av inspiration om hur du kan göra en bröllopspresent själv och på så sätt ge din bröllopspresent lite mer personlighet.

Håll utkik efter bloggare

Bloggare och influencers är också duktiga på att skriva presentguider och ge förslag och rekommendationer på olika gåvor för olika tillfällen. Det kan vara en riktigt bra början att börja här och se om du hittar något som du tror att brudparet kommer att älska. Du kan åtminstone bestämma om du vill ha en unik bröllopspresent eller en klassisk bra bröllopspresent.

Rådgör med dina vänner och din familj

Du kanske aldrig har varit på ett bröllop förut. Det är inte alla som har haft nöjet och därför kan det vara svårt att föreställa sig vad som är ”normalt” att ta med sig till presentbordet. Om du känner igen dig i denna situation kan du fråga dina vänner och kollegor. Kanske är några av dem bröllopsexperter! Erfarenheter och berättelser från tidigare bröllop kan vara till stor hjälp när det gäller att hitta den perfekta bröllopspresenten. Du kanske till och med har någon i din krets som känner bruden eller brudgummen lite bättre än du själv och som kan inspirera dig.

Den klassiska Bröllopspresent

De som har varit på mer än ett bröllop tidigare i sitt liv vet att det finns gåvor som är desamma oavsett vem som gifter sig. Om du tittar riktigt noga på presentbordet hittar du förmodligen minst två likadana presentförpackningar. Alla är inte lika bra på att samordna gåvor, och du måste erkänna att många danska par har liknande önskemål om gåvor. Om du hatar att vara den som tar med sig samma gåva som tre av de andra gästparen, bör du undvika dessa gåvor.

10 klassiska Bröllopspresenter:

Möbler och inredning av kända danska designers.

 • Lastcykeln – Christiania eller inte.
 • Kaj Boyesen figurer.
 • En korg med godsaker.
 • En abstrakt målning.
 • En Kitchenaid-mixer – varje gift (och ogift) kvinnas dröm.
 • Smartbox- eller GO DREAM-upplevelsepaket – det blir säkert några rundor brunch efter en sådan bröllopsdag.
 • En uppsättning dyra och goda viner.
 • En juicer – först gifte de sig, sedan tog de en juice-kick.
 • Bröllopspresenter för under 1000 kronor

Som tidigare nämnts finns det en ökad förväntan på att bröllopspresenten ska ligga i den dyra änden av skalan. Det behöver inte nödvändigtvis vara så, men eftersom önskemålen på listan är gemensamma gåvor som både bruden och brudgummen kan använda, blir de automatiskt lite dyrare än till exempel julklappar. Det är därför inte ovanligt att de flesta saker på brudparets önskelista kostar långt över 1000 kronor. Om du vill göra det ensam eller tillsammans med fyra andra är upp till dig.

5 bröllopspresenter för under 1000 kronor:

 • Affischer – en av dagens största hemtrender.
 • Nya och snygga sängkläder – finns det något bättre än nya sängkläder? Knappast.
 • Keramik – gå på jakt i någon av de många små ateljéerna runt om i staden och hitta något unikt.
 • En spa-upplevelse – så att de kan återhämta sig från allt vin de häller upp på bröllopet.
 • Ett vackert träd för trädgården – även om det kan vara jobbigt att slå in det, kan du vara säker på att de kommer att älska presenten.
 • En personlig bröllopsgåva

Den personliga bröllopspresenten är den som de flesta brudpar kommer att minnas under hela livet. Det är alltid trevligt att få något från din önskelista, men en personlig bröllopspresent kan göra något speciellt som andra presenter inte kan göra. Om du letar efter en personlig bröllopspresent till brudparet ska du göra lite efterforskningar om dem båda och ta reda på vad de har gemensamt, vilka intressen de har och vad de gillar. Det är okej att förfölja deras sociala medier i sådana här situationer.

7 unika bröllopspresenter:

 • En namnskylt till dörren med deras nygifta namn – se bara till att dubbelkolla vem som tar vems namn innan du gör det.
 • En bilderbok som du har gjort med foton från deras sociala medier – se till att välja foton där de är tillsammans och foton med familj och vänner.
 • En världskarta där du har markerat de platser som de har rest tillsammans – säg att de kan använda kartan för att hålla reda på sina resor.
 • Hyr en Selfiecam-fotobod för en kväll – på så sätt kan du hjälpa till att föreviga deras bröllopsfest.
 • Ett par flyg- eller tågbiljetter till den stora staden där du vet att de träffades – de kommer definitivt aldrig att glömma det.
 • Ett underhållande inslag under kvällen – du kanske har bokat deras favoritkomiker, sångare eller trollkarl.
 • En tidning från dagen då de träffades inramad för att hänga på väggen – vissa webbplatser har specialiserat sig på att tillhandahålla tidningar från specifika datum.
 • Upplevelsepresenterade gåvor till brudparet

När brudparet säger ja till varandra säger de också ja till en livstid av gemensamma upplevelser och minnen. De säger ja till att vara nära varandra, i nöd och lust, på gott och ont. Du kan hjälpa paret att skapa många fina minnen genom att ge dem en upplevelsegåva som är noga utvald för dem. Upplevelsen behöver inte vara något som du vet att de båda älskar, det kan vara något som du är säker på att ingen av dem har provat tidigare. Ge dem en utmanande, hårresande, humoristisk, äventyrlig eller lärorik upplevelse.

10 upplevelser för brudparet:

 • Besök en vingård – om de inte introducerades till vinuniversumet under bröllopsförberedelserna, så är de det säkert nu.
 • Chokladprovning med Peter Beier själv.
 • Högt hoppande.
 • En spa-vistelse på Ystad Saltsjöbad – rekommendera dem att boka in sig för några alternativa behandlingar som de inte har provat tidigare.
 • Fallskärmshoppning – definitivt inte för dem som har höjdskräck.
 • Italiensk workshop i Timm Vladimirs kök.
 • Vindsurfing för nybörjare.
 • Glasblåsning – det ska vara otroligt svårt!
 • Två för att dansa tango – men brudparet måste lova att filma sina utsvävningar, förstås.
 • Den roliga bröllopsgåvan

Om du vill gå i en helt annan riktning kan du leta efter roliga bröllopspresenter. Gåvor som kan få hela festen att skratta. Gåvor som man kommer att minnas och prata om i många år framöver. Och gåvor som kan aktivera gästerna och förlänga kvällen med många timmars skoj och lek. En rolig bröllopspresent är ofta personlig också, eftersom den spelar på brudparets humor – åtminstone är det meningen.

Leta efter gåvor på nätet och i butiker

Om du letar efter roliga bröllopspresenter kan du antingen dammsuga webben efter bra idéer eller besöka lite mer alternativa butiker. Förr i tiden fanns det skämtbutiker i de flesta storstäder, men nu har många av de roliga prylarna flyttat ut på internet. Ibland hittar du butikerna i de udda hörnen av de stora köpcentrumen. Undersök dina alternativ innan du bestämmer dig för något.

Överlämna gåvan med ett meddelande

Roliga bröllopspresenter har ofta en historia. Varför valde du just den gåva du har? Vad säger det om brudparet? Och vad vill du att brudparet ska få ut av gåvan? Se till att alltid bifoga ett brev som förklarar lite om ditt val av gåva. Du kan också presentera gåvan själv vid presentöppningsceremonin, men tyvärr är det så att det händer så mycket på många bröllop att det inte alltid är så att gåvorna öppnas samma kväll. Om brudparet är så upptaget eller om festen inte kan ta en paus, kommer gåvorna att ligga kvar på presentbordet hela kvällen och du missar chansen att berätta för brudparet om din briljanta idé bakom gåvan. Skriv ett brev och kom ihåg att göra många smilande ansikten!