Bästapresenten.se

Babyshower present

Om du planerar en babyshower eller har blivit inbjuden till en och letar efter lite inspiration har du kommit till rätt ställe. När du letar efter den rätta presenten till en baby shower kan många frågor dyka upp och det kan snabbt kännas som en omöjlig uppgift. Vad ger man en blivande mamma till en baby shower? Och vad kan du ge det nya barnet som de blivande föräldrarna inte redan har köpt? Oroa dig inte, du kan hitta allt detta och mer inspiration här.

Filter

Presenttips till babyshower

På den här sidan har vi gjort en översikt över våra förslag på gåvor till barnkalas. Här hittar du inspiration till den perfekta för både den nya babyn och den blivande mamman. Men du kanske är osäker på om de blivande föräldrarna redan har köpt tygblöjor, flaskor, bodystockings etc. – här är det viktigt att komma ihåg att de nya föräldrarna inte kan få nog av dessa saker, vilket gör dessa idéer till ett säkert och perfekt alternativ för gåvor till en babyshower.

Om du till och med ansvarar för att vara värd för barnkalaset hemma hos dig är en blöjkaka ett självklart alternativ för dig att ge som present till barnkalaset. En blöjkaka i all sin enkelhet består av rullade blöjor som sätts ihop som en blöjkaka. Denna tårta dekoreras sedan med olika saker för den lilla, t.ex. nappar, blöjor, en liten nallebjörn och allt annat som din fantasi kan komma på. Det är en kreativ, mysig och användbar present som den blivande mamman garanterat kommer att älska.

Presentkorg för babyshower

När du letar efter den perfekta presenten har du kanske tänkt på en presentkorg för en baby shower. Vi rekommenderar också detta starkt. Det finns många olika butiker och webbutiker som har en presentkorg för babyshower i sitt sortiment. Dessa är mycket eleganta och kommer säkert att ge den blivande mamman ett leende och glädje.

Men du kan också välja att göra och komponera en presentkorg själv, med din egen personliga prägel. I det här fallet rekommenderar vi starkt att du hittar en söt skötbordskorg som de blivande föräldrarna kommer att njuta av vid skötbordet. Du kanske undrar vad du kan lägga i en sådan hemlagad presentkorg, men här är det bara fantasin som sätter gränser. En välkänd klassisk presentkorg består ofta av en nallebjörn, en nappflaska, ett par body’s och eventuellt några nappar. Men kom ihåg att det bara är din fantasi som sätter gränserna för vad som ska ingå i just din hemlagade presentkorg för en baby shower.

Babyshower-present till mamma

Du kanske undrar nu om en present till en babyshower bara kan vara till den lille som ska komma. Men här är svaret ett rungande nej. Du kan med lika gott samvete ge en gåva till den blivande mamman. Detta kommer garanterat att tas emot med samma tacksamhet. På den här webbplatsen kan du också hitta bra inspiration för att hitta en perfekt present till mamma vid en babyshower.

Om du vill göra något personligt till den blivande mamman kan du använda dig av konceptet med en presentkorg. Gör en härlig mixkorg med massor av självförtjusande produkter och godsaker. En läcker ansiktsmask, ett gott fotbadssalt, en god kräm, en massa godis och godsaker för gommen – den enda gränsen är din fantasi när det gäller vad du kan lägga i och lägga till i presentkorgen. Om du till och med har några foton av några av dina minnen kan du gärna ta fram dem och lägga dem i korgen också. Denna gåva kommer garanterat att tas emot med entusiasm av den blivande mamman.

Idéer för barnkalas

Kanske är det inte bara en present till en baby shower som du behöver inspiration till och därför letar efter. Det kan också vara några roliga och annorlunda idéer till vad man kan göra på själva dagen och hur man kan fira denna underbara och oförglömliga dag. Naturligtvis har vi också några bra idéer om vad du kan använda för att fira dagen.

En rolig idé är att dekorera en skokartong och sedan göra ett avlångt hål i toppen för att få den att se ut som en brevlåda. Gör sedan en skylt i lämplig storlek där det står något i stil med ”kärleksfulla hälsningar och goda råd från barnet”. Tanken är att du ska ställa ut lådan till babyshowerna och att varje gäst ska skriva en hälsningshälsning till barnet och ett råd till de blivande föräldrarna. Det är både en underhållande aktivitet under själva babyshowerna, men också lika mycket när de blivande föräldrarna läser igenom alla hälsningar och goda råd.

Idéer till baby shower för föräldrar

Ett annat roligt sätt att bevara gästernas söta hälsningar är att klippa ut olika former i olika färger på kartong. Det kan till exempel vara olika djurmotiv eller Disney-babymotiv – även här är det bara fantasin som sätter gränser. Dessa kartongutklipp sätts ihop i en liten behållare och läggs sedan ut till baby shower med några pennor eller färgmarkerare i olika färger. Varje gäst ska sedan skriva en söt liten hälsning till det nya barnet på kartongfiguren. Efteråt kan föräldrarna hänga upp hälsningarna i barnets rum med hjälp av ett snöre och några söta små clips. Det här är ett sätt att bevara både de söta hälsningarna, den lyckliga dagen och firandet för den blivande mamman, samtidigt som det är så vackert i barnkammaren.

En annan rolig idé är att göra en gissningslek om det nya barnet. Gör ett litet diagram med frågor om barnets namn, födelsevikt, födelselängd, själva födelsedagen, barnets ögon- och hårfärg. Varje gäst får ett formulär för babyshower, där de måste svara på frågorna och gissa så gott de kan. En tid efter att barnet har fötts kan alla träffas igen för att jämföra de olika svaren. Det är både en rolig och långdragen lek som säkert kommer att bli mycket populär bland både gästerna och den blivande mamman.

En lite mer klassisk idé kan vara att dekorera bodystockings. Detta kräver att man köper färger som är avsedda att målas på tyg samt några vita bodystockings, så att det passar att det finns en bodystocking till varje gäst. På själva dagen kommer varje gäst att dekorera varsin bodystocking. Detta kommer att vara både ett roligt och underhållande ögonblick på själva dagen och ett roligt minne för den blivande mamman när barnet väl har kommit till världen.

Mat till barnkalaset

Här har vi också några förslag på söta, roliga och annorlunda idéer för maten. Det är dock viktigt för oss att betona att det inte är någon typ av ”typisk meny” som vi kommer att granska här, utan snarare små tillägg och snacks som du kan servera på själva dagen.

En särskilt rolig och förmodligen lite annorlunda idé, som även bidrar till att klä upp baby shower, kan vara att servera dryckerna i en nappflaska med ett sugrör på. Den får ofta en rolig mottagning, samtidigt som det måste sägas att du inte kan hitta en mer originell serveringsform för temat.

Ett sött litet tilltugg till detta kan vara små kakor bakade i den färg som motsvarar det framtida barnets beräknade kön. Om de blivande föräldrarna väntar en flicka skulle de alltså vanligtvis baka rosa kakor, medan om de blivande föräldrarna väntar en pojke skulle de vanligtvis baka dessa kakor i en blåaktig färg.