Bästapresenten.se

50 års present – Hitta den bästa presenten åt en 50-åring i vår presentguide

En 50-årspresent är en stor sak – åtminstone symboliskt. Det är inte bara en rund födelsedag, det är också lite mitt i livet och historiskt sett har det alltid ansetts vara en statusdag. Det är när man når bortom ungdomen och in i vuxenlivet – när man varken är ung eller gammal. 

Gåvan till en 50-årsdag har därför en viss symbolisk status. Om födelsedagsbarnet vill ha något särskilt kan det naturligtvis köpas, men om önskelistan är öppen kan det vara en bra idé att ge en mycket personlig gåva eller kanske en rolig gåva som markerar det runda numret och personens mitt i livet. Om ni känner varandra väl kan en rolig present vara en bra påminnelse. 

Ofta känner en 50-åring människor över hela landet och kanske även utanför våra egna gränser. Alla kan därför inte delta i en födelsedagsfest och här är en idé att ge en gåva som kan skickas med post/företag. Gåvan kan trots allt delta i festen även om gästen bakom den inte kan delta. Om födelsedagsbarnet vill ha en stor present kan flera personer gå samman för att förverkliga dyrare önskemål.

Filter

Presenttips för en 50-årsdag

Vad är perfekta presenter till en 50-årsdag kanske du tänker. Ett halvt sekel helt enkelt. Inte riktigt ung, men inte heller riktigt gammal. Mer som “medelålders”. Ett ord som inte nödvändigtvis passar så bra för dem som kvalificerar sig för den beteckningen. Men ett halvt sekel ska firas – med massor av festligheter och fina 50 års-presenter. Vi vill hjälpa dig att välja presenter med “det lilla extra” –  läs våra presenttips i denna artikel.

50-åringen kanske har nått den punkt i livet där karriären är på rätt spår och barnen har flyttat från boet – eller åtminstone är på god väg dit. Mitt i livet. Det finns tid att ägna sig åt egna intressen och att tänka många goda, nya tankar som 50-åring. Allt detta bör återspeglas i dina presenter till personen om du vill vara säker på att träffa rätt. 

Självklart är vi på tårna och redo att hjälpa dig att hitta den perfekta födelsedagspresenten som du kan vara säker på kommer att göra din 50-årsdag till en succé. Som alltid har vi en självklar presentidé eller tio i rockärmen som vi gärna delar med oss av. I vår guide hittar du ett antal tips och konkreta förslag på 50-årsgåva.

De 10 mest populära 50-års presenterna 2023 är:

 • Presentkort för upplevelser
 • Hammershøj espressokopp
 • Georg Jensen Bernadotte-kanna
 • Drejkurs
 • Proffsig mixer
 • Robotdammsugare
 • Sous Vide
 • Äventysvanding med övernattning
 • Aktivitetsarmband
 • Proffsig espressomaskin

Vad är en bra 50-års present?

I mitten av livet har många 50-åringar hittat sin egen väg och verkligen fått smak för livets goda ting och för god kvalitet i vid bemärkelse – det goda kaffet, hållbara möbler, bra design, minnesvärda upplevelser som delas med familjen eller en god vän och så vidare. En bra 50-årsdagspresent tar allt detta i beaktande. 

En underbar presentidé och samtidigt en lite annorlunda present till en rund födelsedag skulle lätt kunna vara ett presentkort för en noggrant utvald upplevelse – allt från en hisnande ballongfärd eller en adrenalinpumpande fallskärmshoppning till en njutbar wellness- och spa-vistelse eller en rolig cocktailkurs med goda vänner. 

Ett upplevelsepresentkort är också en mycket personlig gåva, där ni kan skapa goda minnen tillsammans och en perfekt present som kommer att minnas för en lång tid framöver. Med häftiga upplevelsepresenter finns det helt enkelt all anledning att hoppas på entusiasm från mottagaren.

Upplevelsen att koppla av i eget sällskap med en bra bok kan nu också lätt bli en bra present till 50-åringen. Detsamma gäller olika köksredskap och prylar av hög kvalitet för matentusiasten, lyxiga yoga- och träningskläder eller något helt annat.

Det finns många, många bra idéer till andra gåvor som garanterat kommer att glädja rätt födelsedagsbarn. Så länge du tar hänsyn till din kännedom om födelsedagsbarnet när du är på jakt efter presenter kommer du garanterat att göra bra ifrån dig. Beroende på om du ska ge en 50-års present till mamma eller pappa eller någon annan person vare sig man eller kvinna, finner du våra tips på 50-års present nedan.

50-årspresent till henne på födelsedagen

 • Champagneprovning: En champagneprovning ger både lärdom och läckerhet.  En helt underbar gåva till 50-årsdagen till henne som har en känsla för lyx och skoj och gillar det goda i livet.
 • Proffsmixer: Hela paketet och en verkligen fin present att ge bort åt en sann gourmet. För att mixa hälsosamma smoothies, göra läcker pesto, krossa is eller liknande.
 • Espressokoppar: Vackra och stilfulla koppar från Hammershøjs sortiment. Vacker dansk design i hög kvalitet. Den perfekta presentidéen för en kaffedrickare och estetiker.

50-årsgåva till honom

 • Ölglas: Sex riktigt fina ölglas på fot för personen som gillar att dricka öl – en fin 50-års present att ge bort till en passionerad ölälskare.
 • Plånbok: Lyxig och vackert utformad plånbok med korthållare och RFID-skydd. För honom som uppskattar detaljerna.

Verktyget som gör livet enklare för trädgårdsmästaren? Smarta och praktiska prylar är gåvorna som alltid ger lycka.           

Hur mycket kan en 50-års present kosta?

Det finns förstås inga formella regler för vad presentbudgeten för 50-årsdagspresenter kan vara – bara en tumregel om att de bästa presenterna inte alls behöver vara dyr när den är köpt eller tillverkad med omtanke. Det viktigaste är att välja en personlig present åt den som fyller år, och att köpa en personlig samt rolig, eller unik present – vare sig den är extra dyr eller extra billig!

VANLIGA FRÅGOR

Vad är den bästa 50-års presenten 2023?

Ett spännande upplevelsepresentkort som är skräddarsytt för födelsedagsbarnets smak är definitivt efterfrågat som en av de riktigt bra gåvorna. Här kan du vara säker på en ganska god framgång och en garanti för tillfredsställelse från den person som får presenter. Ibland kan även en god middag vara en mer än bra 

present.

Hur mycket ger man i present då någon fyller 50 år?

Den goda gåvan har inget fast pris, inte ens för ett 50-årigt födelsedagsbarn. För de flesta ligger presentbudgeten någonstans mellan 100 och 500 kronor för den stora födelsedagen.