Bästapresenten.se

40 års present

Fyrtio, fet och färdig – inte en chans. Kanske snarare: fyrtio, fräsch och glad. Det är mer den energi du vill ha med dig till en 40-årsfest. Men vad är en bra idé för en 40-årspresent med precis rätt budskap? Läs vidare för våra fina presenttips!

Ingen tvekan om det: att fylla jämna år är verkligen något speciellt – och ställer också stora krav på att hitta den perfekta presenten med lite extra att ge bort åt en 40-åring. Du vill ha presenter  som nästan överöser personen med kärlek, som hen gillar extra mycket och som landar perfekt mitt i en riktigt bra fest med vänner och familj. 

Filter

Presentguide: Hitta en perfekt 40-års present här

Om du är lite förbryllad på väg ut för att köpa en födelsedagspresent behöver du inte oroa dig: Som alltid finns vi här för att hjälpa dig, oavsett om du letar efter unika och personliga presenter till honom eller en extra fin present som passar en kvinna. Vi hjälper mer än gärna till med inspiration och massor av bra idéer för att skämma bort personen ordentligt med en fantastisk present. Det borde inte vara alltför svårt!

I vår presentguide kan du med hjälp ab våra tips nästan säkert hitta och välja en bra present till 40-års födelsedagen. Utbudet är stort, du hittar lätt en bra presentidé för varje smak och varje budget. Oavsett om du letar efter något fint till hemmet eller en upplevelse som aldrig kommer att glömmas som 40-års present. Njut av din jakt på en perfekt present att ge bort bland våra många intressanta tips och presentidéer.

De 10 mest populära 40-års presenterna 2023 är:

 • Vas från Royal Copenhagen
 • VR-glasögon
 • Champagneprovning
 • Skål från Georg Jensen
 • Massagepistol
 • Spa-semester med övernattning
 • Lyxig badrock
 • Peugot salt- och pepparkvarn

Hitta en perfekt 40 års-present

Om du har blivit bjuden på en 40-årsdag och en stor fest med många människor vill du naturligtvis välja och ge den perfekta presenten. Vad den perfekta presentidén är beror förstås på din relation till födelsedagsbarnet – är det din flickvän eller make, en familjemedlem eller en god vän? 

Huruvida den 40-årspresent du köper blir en av de där fantastiska gåvorna som bara faller på rätt plats beror naturligtvis på hur väl du känner födelsedagsbarnet. Vilken typ av person är han eller hon och vilka intressen har han eller hon? Gillar mottagaren design och inredning elle rnågot helt annat? Samtidigt är det också självklart att din gåva ska hänvisa till åldern på något sätt, kanske lite humoristiskt.

Bra 40-års presenter för män

 • Grill från Weber: Nu är det dags för pappa att ta på sig läderförklädet, ta fram de goda biffarna och ta tag i grilltången. En lyxig grill är den perfekta 40-årspresenten till husets självutnämnda grillmästare.
 • VR-glasögon: En annorlunda 40-årspresent till honom som fortfarande är ett stort leksaksbarn – om du vill ge en rolig present. En uppslukande VR-upplevelse väntar honom.
 • Flygtur med helikopter: Överraska mannen i ditt liv med en upplevelse utöver det vanliga – en flygtur helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Perfekta 40-års presenter för kvinnor

 • Spavistelse med övernattning och trerätters gourmetmiddag: Den ultimata lyxen för kvinnan i ditt liv som verkligen förtjänar att bli bortskämd och få avkoppling under sitt 40-årsjubileum.     
 • Fotvärmare:  En underbar 40-årspresent – och den perfekta presenten till den där kvinnan vars fötter alltid är kalla och som förtjänar lite värme och kärlek varje dag.
 • Airfryer: En av de mest fantastiska presentidéerna till kvinnan som älskar att laga mat. En av dagens mest populära köksprylar, med sitt moderna sätt att laga mat på ett hälsosamt och tidsbesparande sätt.   

Fina 40-års presenter åt en vän

 • Champagneprovning: En festlig och personlig present till en väninna som fyller 40 år när du bara vill skämma bort henne och ge uppmärksamhet på dagen. Överraska med en trevlig och välsmakande champagneprovning.
 • Cocktailkurs: En fantastisk gåva som visar vägen till fest och nöje – förutom kunskap och inlärning, förstås. En upplevelse för livet som garanterat kommer att ge genklang hos de flesta vuxna födelsedagsbarn i alla åldrar.      

Bra upplevelsepresenter till 40-årsdagen

 • Kaffekurs: Till ett födelsedagsbarn med ett särskilt intresse för kaffe. Visst förtjänar man, när man rundar det fjärde decenniet, en riktigt god kopp kaffe – och att lära sig konsten att brygga den själv.   
 • Ginprovning: Vem älskar inte en god gin & tonic, eller en variant av denna underbara gamla klassiker? Drycker med gin är helt på modet nuförtiden. En utmärkt presentkort som 40-års present för både kvinna och man.
 • Luftballongtur: Kandidat för att vara den bästa presenten någonsin till den runda födelsedagen. I alla fall en av de upplevelser han eller hon kommer att minnas dagen i många år framöver.    

VANLIGA FRÅGOR

Vad är den bästa 40-års presenten?

En perfekt 40-års present – hur ser den ut? Det beror förstås på vem som får den. Bra gåvor till den stora dagen kan exempelvis vara högkvalitativa designklassiker eller ett presentkort till  en upplevelse av något slag.    

Bör man ge en större present till en jämn födelsedag såsom 40 år?

Hur mycket ger du i present på en födelsedag till någon som fyller 40 år, kanske du tänker. Åsikterna är delade, beroende på din budget. En jämn födelsedag är ett speciellt tillfälle som kräver mycket speciella och personliga gåvor. Det borde vara möjligt att köpa en fin och uppskattad 40-års present för runt 500 kronor.