Bästapresenten.se

30 års present | Bästa presenttips för en 30-årsdag

Vad ska man ge till en 30-årsdag? När 20-årsåldern är över och en 30-årsdag infinner sig börjar de flesta människor känna sig riktigt vuxna. Det betyder inte att gåvorna måste vara särskilt ”vuxna” eller utan alltför mycket action. Kvinnor och män i 30-årsåldern är lika olika som människor och intressen. Vissa gillar action och vilda äventyr, medan andra är mer intresserade av en spa-semester, en efterlängtad bok, en vacker ring eller en fin glas- eller porslinsdesign att samla på. 

När man når en viss ålder är det många som börjar uppskatta lyx. Kanske beror det på att vi med stigande ålder har mindre och mindre tid att spendera på läckra saker och stunder. Många som fyller 30 år kommer därför att uppskatta lyxrelaterade gåvor som hotellvistelser, unika smycken eller kläder från deras favoritdesignermärke. Kvinnor uppskattar ofta krämer och smink samt parfymer och andra lyxiga gåvor. För män kan lyx också vara parfym, eller i andra änden upplevelser, utrustning och delar för hobbyer och sport eller prylar. Om den 30-årige mannen är intresserad av matlagning finns det också gott om presenter för köket och gastronomin. Utbudet är stort, så länge du känner till dina personliga intressen är det inte svårt att hitta ett rikt urval av gåvor till 30-åringens födelsedag.

Filter

30-års present - Hitta den bästa 30-årspresenten här i vår presentguide

En 30-årspresent är något speciellt. Den markerar en betydelsefull och mycket speciell rund födelsedag. Ett farväl till det festliga och bekymmerslösa 20-talet och ett hej till det ansvarsfulla och etablerade 30-talet med de många vuxenpunkterna. Årtiondet då många examina avslutas, karriärer kickas igång och kärnfamiljer bildas. Bland annat.

Många ser 30-talet som den stora inkörsporten till vuxenlivet. Inget mer skoj, nu ska beslut och medvetna val fattas och sättas in på vuxenpoängskontot. Andra tvekar att ta steget och håller fast vid det populära mantrat att ”30-talet är det nya 20-talet”. Oavsett vilken inställning man har är det en minnesvärd rund födelsedag att fira.

Så vad är den perfekta presenten till 30-åringen? Du letar förmodligen efter en födelsedagspresent som på ett fint sätt markerar övergången från ett årtionde till ett annat och som speglar mottagarens nuvarande plats i livet. Kanske är det en personlig gåva till en nära familjemedlem, någon du älskar eller en god vän som du känner väldigt väl.

Det är inte den lättaste uppgiften. Men oroa dig inte: vi har en eller tio tips och presentidéer som kan hjälpa dig på traven. I den här omfattande guiden kan du garanterat finna inspiration och få bra idéer till de finaste gåvorna på födelsedagen. Med de nämnda gåvoidéerna ska det bli en trevlig händelse för mottagaren att runda det skarpa hörnet in i det nya tiotalet.

De 10 mest populära 30-års presenterna 2023 är:

 • Presentkort för upplevelser
 • Airfryer
 • Smycken
 • Barutrustning
 • Relaxweekend på hotell
 • Champagneprovning
 • Espressomaskin
 • Pastakurs på Eataly
 • Brusreducerande hörlurar
 • Skärgårdstur i ribbåt

Vad ska du ge den som fyller 30 år?

Om det är en nära familjemedlem eller kanske din BFF som fyller 30 år – då börjar du förstås med hur väl du känner honom eller henne. Vad har de för intressen och vilken typ av person är de? Hur känner de för att fylla 30 år? Du vet bäst, men vi kan hjälpa med några tips på lämpliga presenter.

Kanske är den bästa 30-års presenten ungdomlig och lite fräck? Eller kanske är det en mer vuxen och praktisk gåva som gör mottagaren mest glad? Det beror också på den aktuella livssituationen – är jubilaren till exempel under utbildning, börjar karriären eller bildar familj? Med det som utgångspunkt kommer det säkert att dyka upp bra presentidéer.  

En oförglömlig 30-årsdag

Personliga presenter är fantastiska presenter. Det gäller förstås även för en 30-års present. Bland många fantastiska presentidéer är ett presentkort för en noggrant utvald gemensam aktivitet den perfekta gåvan som skapar underbara minnen och som varar i många år framöver.

Du kan aldrig göra fel med ett presentkort för en rolig upplevelse – så länge du väljer en aktivitet som är vald utifrån din kunskap om födelsedagsbarnet, förstås. Så inga helikopterturer för en 30-åring med höjdrskräck eller en slottsvistelse för en 30-åring med smak för adrenalinpumpande aktiviteter.

30-års present till henne

 • Smycken – till exempel från det populära märket Maanesten. Det kan visa sig vara det självklara valet som 30-årspresent att ge bort till henne som är älskar smycken 
 • Spabehandling. En perfekt present till din syster eller en väninna som förtjänar att bli bortskämd och få en riktigt trevlig upplevelse.Ballongtur. En extravagant gåva. En romantisk present till din flickvän eller ”bara” en oförglömlig upplevelse för alla andra som skapar fina minnen.   Bra 30-års present till en 30-årig kille
 • Presentkort för upplevelser. Supergåva som bara kan överraska födelsedagsbarnet. Välj bland en mängd olika upplevelser eller en valbar summa som en 30-års present till din kille.
 • Läderförkläde. Helt perfekt 30-års present om han är wanna-be master chef och gourmet med smak för lite lyx och extravagans. 
 • Skärgårdstur i ribbåt. En fartfylls tur i skärgården är en perfekt present för mannen som gillar hav och hård fart.

Personliga 30-års presenter

Delade upplevelser är fina presenter. En gemensam aktivitet är en extra rolig present till kille eller bästa vän. Välj en gemensam aktivitet och ge en personlig gåva som passar perfekt.

När du funderar på en personlig 30-års presenter som din kille eller tjej gillar särskllt mycket, kan det variera från en fin och romantisk middag med god mat och utmärkt vin, till kanske någon parfym eller design-föremål som hon älskar eller något extra till hans hobby.

VANLIGA FRÅGOR

Vad är den bästa 30-årsdagen present 2023?

Du väljer självklart att ge en bra present som gör födelsedagsbarnet lycklig och gör 30-årsdagen till en dag att minnas. Utifrån din kunskap om födelsedagsbarnet och hans eller hennes intressen hittar du på en personlig present att ge bort, som garanterat kommer att glädja en 30-årig jubilar.

Hur mycket ger du i present på 30-årsdagen?

En bra present behöver inte kosta mycket pengar. Det finns inga regler för presentbudgeten för en 30-åring, men för de flesta ligger den någonstans mellan 50-500 kronor.